Υποκριτική Τέχνη Θεάτρου - Κινηματογράφου
ΙΕΚ ΑΚΜΗ

ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Περιγραφή Προγράμματος

Υποδύομαι ένα ρόλο σημαίνει προσπαθώ να μεταφέρω στο θεατή έναν ολόκληρο κόσμο. Τον κάνω να "συν-κινηθεί". Είμαι το όργανο μέσω του οποίου θα φθάσουν στην ψυχή και στο μυαλό των θεατών τα νοήματα ενός έργου. Η σπουδή της υποκριτικής είναι πρώτα από όλα ένα ταξίδι στην αυτογνωσία, μια απόλυτα πειθαρχημένη, απαιτητική και συχνά επίπονη διαδικασία, που ως στόχο έχει να εκπαιδεύσει θεατές και θεώμενους στην πολυπόθητη - κατά Αριστοτέλη - κάθαρση.

Ως απόφοιτος της ειδικότητας θα έχεις πιστοποιημένη από το κράτος θεωρητική και τεχνική κατάρτιση, η οποία θα σε καταστήσει ικανό και υπεύθυνο να αναλάβεις, να δημιουργήσεις αλλά και να υπηρετήσεις ρόλους διαφόρων ειδών στο χώρο του Θεάματος (θέατρο, κινηματογράφο, τηλεόραση, ραδιόφωνο κ.λπ.)

Επαγγελματική Αποκατάσταση

Aν λάβουμε υπόψη το πλήθος των Μ.Μ.Ε., την αύξηση των θεάτρων, καθώς και την εξέλιξη του κινηματογράφου, ως απόφοιτος της ειδικότητας έχεις ένα ευρύ φάσμα επιλογής απασχόλησης. Η επαγγελματική σου εξέλιξη περιλαμβάνει εργασία ως Ηθοποιός του Θεάτρου, του Κινηματογράφου και της Τηλεόρασης (τηλεοπτικές παραγωγές και διαφημιστικά σποτ), σε σπικάζ, λούπες, μεταγλωττίσεις, ή ως καθηγητής υποκριτικής ή δάσκαλος σε θεατρικό παιχνίδι, εφόσον συνεχίσεις και ολοκληρώσεις περαιτέρω τις σπουδές σου.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος >

Πρόσθετες Πληροφορίες

Τμήμα:
Οπτικοακουστικά & Τέχνη

Τίτλος που θα λάβω με τη λήξη των σπουδών:
Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης

Τρόπος Φοίτησης:
Πλήρους Φοίτησης

Διάρκεια Φοίτησης:
2 έτη

Χώρα:
Ελλάδα

Πόλη:
Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Κρήτη - Ηράκλειο
Λάρισα
Πειραιάς
Ρόδος