University of Debrecen

University of Debrecen

Προφίλ Εκπαιδευτικού Οργανισμού

Το Πανεπιστήμιο του Ντέμπρετσεν (University of Debrecen) έχει τη μακροβιότερη ιστορία λειτουργίας στη χώρα από το 1538, οπότε και ιδρύθηκε. Προέρχεται από την συγχώνευση του Πανεπιστημίου της Αγροκαλλιέργειας, του  Πανεπιστημίου Λάτζος Κοσούθ και του Ιατρικού Πανεπιστημίου.

Σήμερα, με 15 σχολές που υπάγονται σε 3 πανεπιστημιακές μονάδες και με 30.000 φοιτητές, το Πανεπιστήμιο του Ντέμπρεσεν είναι το μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της Ουγγαρίας. Τα προγράμματα διδασκαλίας πραγματοποιούνται από περισσότερους από 212 αναγνωρισμένου κύρους καθηγητές και 937 άτομα ακαδημαϊκό προσωπικό, μέλη των πιο σημαντικών εθνικών και διεθνών επιστημονικών κοινοτήτων. Τέλος, η βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου είναι η μεγαλύτερη βιβλιοθήκη της χώρας με περισσότερα από 6 εκατομμύρια καταχωρήσεις.

Η πόλη του Ντέμπρετσεν
Το Ντέμπρετσεν είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουγγαρίας με πληθυσμό 207.270 κατοίκων περίπου. Βρίσκεται στο βoρειοανατολικό τμήμα της χώρας σε απόσταση 220 χλμ. από την πρωτεύουσα Βουδαπέστη, σε μια επίπεδη περιοχή που περικλείεται από αμμώδη όρη και αρκετά ποτάμια.

Για περισσότερες πληροφορίες εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.globaledu.gr