Πληροφορίες Σπουδών  /  

Τελευταία Νέα Εκπαίδευσης

Η Ελισάβετ Γεωργίου απαντά στις 15 ερωτήσεις του Look4Studies

Η Ελισάβετ Γεωργίου απαντά στις 15 ερωτήσεις του Look4Studies

Η Ελισάβετ Γεωργίου, ιδρύτρια του Κέντρου Συμβουλευτικής & Προσανατολισμού Be YourSelf, απαντά στις ερωτήσεις του Look4Studies.com

"Οι προκλήσεις είναι ευκαιρίες για την προσωπική μας ανάπτυξη"

Ποιο είναι το μεγαλύτερο σας όνειρο;

Να μην εγκαταλείψω τα όνειρα μου και να συνεχίσω να ονειρεύομαι ως και την τελευταία στιγμή της ζωής μου.

Αν ξεκινούσατε σήμερα τη σταδιοδρομία σας, θα κάνατε άλλες επιλογές;

Σίγουρα όχι. Άλλωστε η σταδιοδρομία είναι μια διαδρομή στο... στάδιο της ζωής και μοιάζει σαν το ποτάμι, ακόμα και αν είσαι στο ίδιο σημείο το νερό κάθε φορά είναι διαφορετικό. 

Αν συναντούσατε το νεότερο εαυτό σας (όταν ήσασταν 20 χρονών) ποια συμβουλή θα του δίνατε;

Τους καλούς καιρούς να συλλογάσαι και τους δύσκολους να ονειρεύεσαι. Έμαθα να κάνω το δεύτερο αλλά το πρώτο δεν ... πρόλαβα.    

Αν είχατε τη δύναμη να αλλάξετε κάτι στο παρελθόν, τι θα ήταν αυτό;

Θα ήθελα να είχα περισσότερη επίγνωση σε όσα έζησα. Συχνά βρισκόμουν στο μέλλον χωρίς να απολαμβάνω το παρόν και έτσι δε χάρηκα πολλές φορές όσα υπέροχα πράγματα μου συνέβησαν παρά τα αντιλαμβανόμουν με χρονοκαθυστέρηση, όταν πια είχαν γίνει ανάμνηση. 

Ποιες ήταν οι σπουδές σας;

Πτυχίο ψυχολογίας από το Εθνικό Καποδιστριακό πανεπιστήμιο Αθηνών. Μεταπτυχιακό Οργανωτικής και Οικονομικής Ψυχολογίας από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. 4ετής εκπαίδευση ψυχοθεραπευτών στο Gestalt Foundation. Πλήθος σεμιναρίων σε θέματα ψυχολογίας, φιλοσοφίας και coaching.

Η Ελισάβετ Γεωργίου απαντά στις 15 ερωτήσεις του Look4Studies

Ποια ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία σας μέχρι σήμερα;

Ένας έφηβος σε μια συνεδρία μου έδωσε ένα εξαιρετικό ορισμό για την επιτυχία. «Επιτυχία είναι όταν πιάνεις τους στόχους σου». Έτσι, μαθήτρια γυμνασίου το 1989 έγραφα στο ημερολόγιο μου « … όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω διακεκριμένη κοινωνική ψυχολόγος». Το 1999 πήρα το πτυχίο της ψυχολογίας. Το 2009 παραιτήθηκα από την πολυεθνική εταιρεία που εργαζόμουν και ίδρυσα το Κέντρο Συμβουλευτικής προσανατολισμού Be YourSelf, παρέχοντας υπηρεσίες Εργασιακού Ψυχολόγου - Ψυχοθεραπευτή - Σύμβουλου Επαγγελματικής Καθοδήγησης.

Πώς αντιμετωπίζετε τις νέες προκλήσεις;

Ως ευκαιρίες για την προσωπική μου ανάπτυξη. 

Τι σας θυμώνει;

Το άδικο.

Τι σας κάνει να γελάτε;

Το έξυπνο χιούμορ και ο έρωτας.

Ποιο γεγονός άλλαξε κορυφαία την ζωή σας;

Η απόφαση μου να ιδρύσω το Be Yourself και από υπάλληλος να γίνω ελεύθερη επαγγελματίας.

Πότε ήταν η τελευταία φορά που νιώσατε αμήχανα;

…τώρα που δεν ξέρω τι να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση.

Ποιες δραστηριότητες σας ενθουσιάζουν;

Ο εθελοντισμός. Είναι μια κεντρική αξία για τη ζωή μου. Στόχος μου είναι όσο περισσότερο μπορώ μέσα από τις δράσεις μου να βοηθώ στο χτίσιμο της εθελοντικής συνείδησης των πολιτών. 

Ποιες προσωπικές σας συνήθειες σας έχουν βγει σε καλό;

Η διανοητική μου περιέργεια, η επιμονή στο στόχο, η ψυχραιμία στις δύσκολες στιγμές, η αφοσίωση στους φίλους και τους συνεργάτες μου, η αγάπη μου για τη φύση, τα ταξίδια και τις νέες εμπειρίες.

Τι σας παθιάζει στη ζωή;

Το όνειρο που ζητά να γίνει πραγματικότητα. Παθιάζομαι όταν μου συμβαίνει ή το βλέπω στις ζωές των άλλων. Νιώθω πολύ τυχερή γιατί μέσα από τη δουλειά μου έχω την ευκαιρία να… συνοδεύω πολλά άτομα κάθε ηλικίας σε αυτή την υπέροχη διαδρομή της υλοποίησης. 

Ποιος σας εμπνέει και γιατί;

Ο Σωκράτης και ο Ιησούς Χριστός είναι εμπνευστές για μένα. Από την εφηβεία μου αποτέλεσαν φάρο στις επιλογές μου αλλά και στηρίγματα στις δύσκολες στιγμές μέσα από τη διδασκαλία και το βίο τους. 

CV | Ελισάβετ Γεωργίου

Εργασιακή Ψυχολόγος, Σύμβουλος Επαγγελματικής Καθοδήγησης & Ψυχοθεραπεύτρια     
Έχει εξειδικευτεί στη διαχείριση επαγγελματικών και προσωπικών κρίσεων και μεταβάσεων, στη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού σε οργανωτικές δομές εταιρειών και ΜΚΟ καθώς και στη συμβουλευτική καριέρας.  
Ξεκίνησε την επαγγελματική της σταδιοδρομία εστιάζοντας στο χώρο της εργασίας και πώς οι άνθρωποι μπορούν να γίνουν ευτυχισμένοι και ψυχικά υγιείς. Σήμερα πιστεύοντας πως η ευτυχία και η ολοκλήρωση έρχεται μέσα από την ένωση όλων των πλευρών της καθημερινότητάς μας, επικεντρώνεται στην αυτογνωσία του ατόμου, την επίγνωση των αναγκών του και τη νοηματοδότηση της ζωής του σε κάθε δραστηριότητα επαγγελματική ή προσωπική.    
Σχετικά με την εκπαίδευσή της είναι πτυχιούχος ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακή Εκπαίδευση στην Οργανωτική και Οικονομική Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και εξειδίκευση στη ψυχοθεραπεία Gestalt (4ετής φοίτηση στο Athens Gestalt Foundation), ενώ συνεχίζει να εκπαιδεύεται σε νέες τεχνικές, εργαλεία και μεθόδους από το χώρο της ψυχολογίας και της  φιλοσοφίας.   
Έχει εμπειρία 17 ετών ως σύμβουλος επιχειρήσεων σε θέματα ανθρώπινου δυναμικού και έρευνας αγοράς με εξειδίκευση στα προγράμματα επαγγελματικής επανατοποθέτησης και στη συμβουλευτική καριέρας. Επιπλέον έχει εμπειρία στην επιλογή, αξιολόγηση, ανάπτυξη και εκπαίδευση εργαζομένων διαφόρων ιεραρχικών επιπέδων και ειδικοτήτων καθώς και τη διαχείριση επαγγελματικών κρίσεων στο χώρο εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό εργάστηκε ως υπάλληλος ή εξωτερικός συνεργάτης από το 1998 ως και σήμερα σε μεγάλες ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες (ICAP, KPMG, Randstad).  
Από το 2010 έχει ιδρύσει και διευθύνει το Κέντρο Συμβουλευτικής & Προσανατολισμού Be YourSelf (www.be-yourself.gr), όπου παρέχει υπηρεσίες Συμβουλευτικής, Mentoring, Coaching, Εκπαίδευσης & Ψυχοθεραπείας, ατομικά ή ομαδικά, σε ιδιώτες, επιχειρήσεις, σχολεία, MKO και ΚΕΚ σχετικά με Διαχείριση Επαγγελματικών & Προσωπικών Κρίσεων (πένθος, ασθένεια, απώλεια εργασίας κ.α), Διαχείριση Άγχους, Συμβουλευτική Καριέρας, Επαγγελματικό Προσανατολισμό, Διαχείριση Ανθρωπίνων Πόρων (εργαζομένων και εθελοντών), Προσωπική Ανάπτυξη & Ψυχοθεραπεία. Επίσης, από το 2015 είναι μέντορας στο Ίδρυμα Μποδοσάκη συμμετέχοντας στο πρόγραμμα ενδυνάμωσης των ΜΚΟ «Είμαστε όλοι πολίτες».

Δείτε προγράμματα σπουδών στον τομέα της Ψυχολογίας

Bookmark and Share


Follow us:

Look4Studies.com on Facebook Look4Studies.com on Twitter Look4Studies.com on Google+ Look4Studies.com on LinkedIn Look4Studies.com on Pinterest Look4Studies.com on Instagram

π.χ. Οικονομικά ή Πληροφορική