Περιγραφή Προγράμματος

Σκοπός του προγράμματος είναι η εξασφάλιση επιπέδου υψηλής επιστημονικής ειδίκευσης και καλλιτεχνικής ωριμότητας στη «Μουσική Ερμηνεία».

Οι κατευθύνσεις έχουν ως εξής: Διεύθυνση ορχήστρας, Πιάνο, Έγχορδα (βιολί, βιόλα, τσέλλο), Πνευστά, Παλαιά Μουσική, Διδακτική Μουσικού οργάνου, Τζαζ (πιάνο, ντραμς, μπάσο, κιθάρα).

Tο πρόγραμμα προσφέρει σπουδές εξειδίκευσης στον τομέα των σύγχρονων εφαρμογών της ψηφιακής τεχνολογίας στη μουσική και ιδιαίτερα στα αντικείμενα της Ηλεκτροακουστικής Μουσικής Θεωρίας και Σύνθεσης, της Μουσικής Πληροφορικής, της Μουσικής Τεχνολογίας, της Μουσικής Ακουστικής και της Αισθητικής.

Κριτήρια Εισαγωγής

Το Πρόγραμμα δέχεται πτυχιούχους των Πανεπιστημίων της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, καθώς και πτυχιούχους των ΤΕΙ (σύμφωνα με το άρθρο 5 παρ. 12γ του Ν. 2916/01) που προέρχονται από Τμήματα Μουσικών Σπουδών ή και άλλα τμήματα συναφών γνωστικών αντικειμένων.

Πρόσθετες Πληροφορίες

Τμήμα:
Τμήμα Μουσικών Σπουδών

Τίτλος που θα λάβω με τη λήξη των σπουδών:
Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης

Τρόπος Φοίτησης:
Πλήρους Φοίτησης

Διάρκεια Φοίτησης:
Tο Πρόγραμμα Mεταπτυχιακών Σπουδών στις Τέχνες και Τεχνολογίες του Ήχου ολοκληρώνεται σε τρείς περιόδους, Xειμερινή, Eαρινή και Θερινή. Tα μαθήματα των δύο πρώτων περιόδων διδάσκονται κυρίως από το προσωπικό του Eργαστηρίου Hλεκτροακουστικής Mουσικής Έρευνας και Eφαρμογών ενώ τα μαθήματα της τρίτης περιόδου διδάσκουν ειδικά προσκεκλημένοι καθηγητές από διακεκριμένα εκπαιδευτικά και ερευνητικά κέντρα του εξωτερικού.

Χώρα:
Ελλάδα

Πόλη:
Κέρκυρα