Πληροφορίες Σπουδών  /  

Τελευταία Νέα Εκπαίδευσης

Εσύ ακόμα να αγαπήσεις τα Google Ads; Δεν φαντάζεσαι πόσα χάνεις!

Στην Ελλάδα της κρίσης και της ανεργίας υπάρχει κάποια φωτεινή ακτίνα; Υπάρχουν επαγγέλματα που γνωρίζουν άνθιση και φέρουν καλές απολαβές; Φυσικά υπάρχουν και σχετίζονται με έναν σχετικά νέο κλάδο, το digital marketing. 

Οι επιχειρηματίες προτιμούν τις online διαφημίσεις, γιατί έτσι έχουν μεγαλύτερα κέρδη με σχετικά μικρό κόστος. Οι digital strategists χαράσσουν τη στρατηγική τους στα social και χειρίζονται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις διαφημιστικές πλατφόρμες. Με αυτό τον τρόπο καταφέρνουν τους στόχους των πελατών τους. Στενοί τους συνεργάτες είναι οι Google Ads Specialists. Οι instructors του Professional Certificate in Google Advertising της KnowCrunch επισημαίνουν ότι αρκετές εταιρείες χρησιμοποιούν Google Ads διαφημίσεις προκειμένου ν’ αυξήσουν τις επισκέψεις στο site, τα leads, τις πωλήσεις αλλά και για να προσεγγίσουν νέους πελάτες. Ας δούμε, ποιος είναι ο ρόλος του Google Ads Specialist και πώς λειτουργούν τα Google Ads. 

Εσύ ακόμα να αγαπήσεις τα Google Ads; Δεν φαντάζεσαι πόσα χάνεις!

Google Ads Specialist 

O Google Ads Specialist είναι ο ειδικός στις διαφημίσεις της Google. H προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών μέσω της πιο δημοφιλούς μηχανής αναζήτησης, τον καθιστά περιζήτητο στον χώρο των επιχειρήσεων. Κάθε καμπάνια στοχεύει στην προσέλκυση νέων πελατών αλλά και επισκέψεων στο εταιρικό site. Παράλληλα, προσπαθεί να φέρνει θετικά αποτελέσματα χωρίς μεγάλο budget. 

-> Στη συνέχεια μπορείτε να βρείτε έναν βασικό οδηγό για να μάθετε πώς ξεκινάει το στήσιμο μιας καμπάνιας και να καταλάβετε καλύτερα αυτό το επάγγελμα! 

Πώς λειτουργούν τα Google Ads 

Καταρχάς, πρέπει να φτιάξετε έναν λογαριασμό στο Google Adwords. Eίναι εντελώς δωρεάν αλλά, για να ξεκινήσετε την πρώτη σας καμπάνια, θα χρειαστεί να περάσετε τα στοιχεία της κάρτας σας. Στη συνέχεια, επιλέγετε κάποιες λέξεις-κλειδιά, που ταιριάζουν στην επιχείρηση του πελάτη σας. Οι λέξεις αυτές έχουν συγκεκριμένο κόστος, στην ουσία τις «αγοράζετε» ή καλύτερα «ποντάρετε» σε αυτές. Αν κάποιος χρήστης πατήσει τις συγκεκριμένες λέξεις στην αναζήτηση της Google, τότε, αυτόματα, θα εμφανιστεί η διαφήμισή σας.

Να τονίσουμε ότι ο πελάτης σας χρεώνεται ανά κλικ, δηλαδή κάθε φορά που κάποιος user πατάει πάνω στη διαφήμιση. Οι καμπάνιες αυτές ονομάζονται PPC (pay per click) και έχουν πολύ υψηλό δείκτη εσόδων σε σχέση με την αρχική επένδυση. Αφού ρυθμίσετε προσεκτικά τον προϋπολογισμό σας και αποφασίσετε ποιο θα είναι το ημερήσιο κόστος (10-20$/ημέρα, για αρχή) σκεφτείτε με πολλή προσοχή τα keywords, που θα επιλέξετε και γράψτε ένα έξυπνο copy, ώστε να τραβήξετε την προσοχή του κοινού.

Ένα ακόμη θετικό αυτής της καμπάνιας είναι η δυνατότητα να στοχεύετε την περιοχή και τη γλώσσα που θέλετε. Θα ενθουσιαστείτε με τους γεωγραφικούς στόχους και τα αποτελέσματα που φέρνουν. Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαφημιστικής καμπάνιας μπορείτε να παρακολουθείτε τα αποτελέσματα και να κάνετε τις απαραίτητες τροποποιήσεις. 

Η δημιουργία καμπάνιας στην πλατφόρμα της Google αποτελεί μια απαιτητική διαδικασία, που δεν μαθαίνεται μέσα σε μια μέρα. Χρειάζεται μεγάλη εξοικείωση με τις ρυθμίσεις, την περιήγηση και κυρίως με την εύρεση των κατάλληλων keywords. Οι καλύτεροι επαγγελματίες της αγοράς έχουν παρακολουθήσει εξειδικευμένα courses για να λύσουν απορίες και να ξεχωρήσουν στην αγορά εργασίας!

Εάν επιθυμείτε να προσελκύσετε περισσότερους πελάτες και να χειρίζεστε άψογα Google Ads Campaigns, πρέπει να ενημερωθείτε σήμερα για το Professional Certificate in Google Advertising και να εξερευνήσετε τον ιστότοπο της KnowCrunch.

Αν βρίσκετε αυτό το άρθρο χρήσιμο μπορείτε να πατήσετε like ή να το μοιραστείτε στα social media σας τώρα!

Bookmark and Share


Follow us:

Look4Studies.com on Facebook Look4Studies.com on Twitter Look4Studies.com on Google+ Look4Studies.com on LinkedIn Look4Studies.com on Pinterest Look4Studies.com on Instagram

π.χ. Οικονομικά ή Πληροφορική