Πληροφορίες Σπουδών  /  

Τελευταία Νέα Εκπαίδευσης

Επιλογή Μεταπτυχιακού: Εργαλεία, Ιδέες και… test drive

Επιλογή Μεταπτυχιακού: Εργαλεία, Ιδέες και… test drive

Με ποια κριτήρια επιλέγω την κατάλληλη Σχολή; Τι είναι πιο κατάλληλο: Μάστερ ή ΜΒΑ; Ποιο αντικείμενο: Μάρκετινγκ, ΗR, Finance, Τουρισμό, ή μήπως Ναυτιλιακά; Τα  παραπάνω είναι δύσκολα ερωτήματα και απασχολούν νεαρούς αποφοίτους που επιζητούν να εισέλθουν στην αγορά εργασίας. Απασχολούν επίσης και επαγγελματίες σε διαφορετικά στάδια της καριέρας τους που επιζητούν ανάπτυξη και ανέλιξη.  

Μια προσεκτικά επιλεγμένη σχολή μπορεί να αποσβέσει την επένδυση σε MBA ή MSc με πολλούς διαφορετικούς τρόπους πέρα από ένα καλό μισθό ή ένα ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον. Παράλληλα για πολλούς φοιτητές ένα μεταπτυχιακό στη διοίκηση επιχειρήσεων προσφέρει την ευκαιρία να αναζητήσουν το πραγματικό κίνητρο και την προσφορά που θέλουν να κάνουν στην κοινωνία.

Συνεπώς η επιλογή προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών είναι - ή πρέπει να είναι - μία δύσκολη απόφαση καθώς πρόκειται για μεγάλη επένδυση, τόσο σε πόρους, όσο και σε προσωπικό κόπο και χρόνο. Η φήμη, οι λίστες κατάταξης κτλ μπορούν να βοηθήσουν τους ενδιαφερόμενους στην διαδικασία αξιολόγησης. Παρόλα αυτά η εκπαίδευση είναι ένα «εμπειρικό προϊόν». Όσο κι αν διαβάζεις τίτλους μαθημάτων, ποτέ δεν μπορείς να καταλάβεις ακριβώς τι θα αποκομίσεις από ένα πρόγραμμα σπουδών μέχρι να βιώσεις την εμπειρία. 

Το Alba προκειμένου να αποδείξει έμπρακτα την φιλοσοφία του «επενδύουμε στους φοιτητές μας πολύ πριν γίνουν φοιτητές μας» έχει δημιουργήσει ένα πλέγμα υπηρεσιών προκειμένου να βοηθήσει τους υποψηφίους που ταλανίζονται με την επαγγελματική τους ανάπτυξη και αναζητούν το επόμενο τους εκπαιδευτικό βήμα.

Συγκεκριμένα, προσφέρει στην ιστοσελίδα του ένα διαγνωστικό εργαλείο, το «Add Focus to Your Career» που  αποτυπώνει την επαγγελματική κλίση του υποψηφίου σε ρόλους γενικού μάνατζμεντ ή σε θέσεις εξειδίκευσης σε συγκεκριμένο τμήμα καθώς και το ενδιαφέρον του είτε με τη διοίκηση των ανθρώπινων πόρων, μάρκετινγκ και πωλήσεις, είτε στο τμήμα παραγωγής, κτλ. 

Παράλληλα έχει αναπτύξει πρωτοβουλίες που επιτρέπουν στους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν σε ένα μάθημα σε κανονική τάξη ώστε να γνωρίσουν καθηγητές και φοιτητές (Be Our Guest), να γνωρίσουν καθηγητές και καταξιωμένους αποφοίτους (Information Session) ή/και να βιώσουν μια προσομοίωση της μαθησιακής εμπειρίας στο Alba με σύντομες διαλέξεις και workshops από τους καθηγητές (Be an Alba Student for a Day). 

Στο επόμενο "Student for A Day" που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Νοεμβρίου 2018 οι συμμετέχοντες θα βιώσουν μία πρωτοποριακή και διαδραστική εκπαιδευτική εμπειρία, θα παρακολουθήσουν διαλέξεις και παρουσιάσεις από καθηγητές και στελέχη του Alba και θα γνωρίσουν τους ανθρώπους και τους χώρους του business school.

Το πρόγραμμα περιστρέφεται γύρω από θέματα μαρκετινγκ, χρηματοοικονομικών και διαπραγματεύσεων, που παρουσιάζονται με τον business unusual τρόπο του Alba. Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν τις διαλέξεις «Beers and Intrapreneurial Marketing Analytics» από τον Αναπληρωτή Καθηγητή Μάρκετινγκ, κ. Παύλο Βλάχο και «Finance L a 40-years Retrospective» από τον Αναπληρωτή Καθηγητή Χρηματοοικονομικών κ. Κωσταντίνο Τζίουμη αλλά θα συμμετέχουν στην διαδραστική άσκηση «The price of a Fix» με τον Επίκουρο καθηγητή Στρατηγικής κ. Σεραφείμ Βολιώτη.

Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Προγραμμάτων, Καθηγητής Κυριάκος Κυριακόπουλος, θα παρουσιάσει τα μεταπτυχιακά προγράμματα του Alba από τη σκοπιά της επαγγελματικής αποκατάστασης.

Τετάρτη 7/11, 17.30-21.00
Alba Graduate Business School, Ξενίας 6-8, Πλατεία Μαβίλη,
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό κατόπιν δήλωσης συμμετοχής.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν σχετικά με το αναλυτικό πρόγραμμα του Studentfor a Day και να υποβάλλουν τη συμμετοχή τους ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα http://www.alba.acg.edu/studying-at-alba/lets-meet/student-for-a-day/ 
ή να επικοινωνούν με την κα Βίκυ Μοσχοπούλου, τηλ.: 2108964531(2289), e-mail: StudentForADay@alba.edu.gr

Αν βρίσκετε αυτό το άρθρο χρήσιμο μπορείτε να πατήσετε like ή να το μοιραστείτε στα social media σας τώρα!

Bookmark and Share


Follow us:

Look4Studies.com on Facebook Look4Studies.com on Twitter Look4Studies.com on Google+ Look4Studies.com on LinkedIn Look4Studies.com on Pinterest Look4Studies.com on Instagram

π.χ. Οικονομικά ή Πληροφορική