Υπηρεσίες Σπουδών  /  

Επαγγελματικός Προσανατολισμός

Ο επαγγελματικός προσανατολισμός και πώς μπορεί να βοηθήσει


Επαγγελματικός ΠροσανατολισμόςΠοια σχολή να ακολουθήσω; Ποιο επάγγελμα μου ταιριάζει; Πως κινείται σήμερα η αγορά εργασίας;...
 
Αυτά είναι τα ερωτήματα στα οποία δίνει απαντήσεις ο επαγγελματικός προσανατολισμός που έχει στόχο να βοηθήσει το άτομο για να επιλέξει την εκπαιδευτική και επαγγελματική κατεύθυνση που θα ακολουθήσει. Όταν η επιλογή της κατεύθυνσης αυτής στηρίζεται στις κλίσεις και την προσωπικότητα του νέου, σε συνδυασμό με την επαρκή πληροφόρησή του για την αγορά εργασίας αποτελεί το σημαντικότερο βήμα για την επαγγελματική επιτυχία του. Αντίθετα όταν στηρίζεται σε τυχαία στοιχεία, έχει ως αποτέλεσμα την απογοήτευση, την χαμηλή αυτοπεποίθηση και την αίσθηση της απώλειας του χρόνου.
               
Ο επαγγελματικός προσανατολισμός αποτελεί μια αναγκαιότητα στην εποχή μας η οποία χαρακτηρίζεται από φαινόμενα όπως: ο μεγάλος αριθμός των Πανεπιστημιακών και Τεχνολογικών σχολών, η αύξηση του αριθμού των ιδιωτικών κολεγίων, η ελλιπής ενημέρωση για τα προγράμματα σπουδών των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων και  η ανυπαρξία έγκυρης πληροφόρησης για το θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων.

Το Look4Studies.com σε συνεργασία με την εταιρία Orientum - Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας, εξασφαλίζει στα μέλη του μοναδικά προνόμια στην παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών επαγγελματικού προσανατολισμού.

Συνάντηση με Σύμβουλο Επαγγελματικού Προσανατολισμού 


Δείτε παραπάνω πληροφορίες και εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας για συνάντηση με εξειδικευμένο σύμβουλο επαγγελματικού προσανατολισμού για την παροχή κατεύθυνσης στις ειδικότητες που σας ταιριάζουν, την επίλυση αποριών γύρω από τα νέα δεδομένα στην εκπαίδευση και του τρόπου που αυτά επηρεάζουν το μέλλον μας στην αγορά εργασίας, καθώς και για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου.

Περισσότερα

Test Επαγγελματικού Προσανατολισμού


Δείτε παραπάνω πληροφορίες και εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας για τη συμπλήρωση και επεξήγηση on-line test επαγγελματικού προσανατολισμού. Τα αποτελέσματα του τεστ βγαίνουν άμεσα και δίνουν το προφίλ των επαγγελματικών ενδιαφερόντων σας, προτείνοντάς σας συγκεκριμένες σχολές.

Περισσότερα

Βιβλίο Επαγγελματικού Προσανατολισμού


Θέλεις να βρεις τη σχολή που σου ταιριάζει; Θέλεις να μάθεις τι ανταπόκριση θα έχει στην αγορά εργασίας; Το βιβλίο «Πάμε.. Πανεπιστήμιο» αποτελεί μια ολοκληρωμένη προσπάθεια αναλυτικής παρουσίασης όλων των τμημάτων του μηχανογραφικού δελτίου και σύνδεσής τους με την αγορά εργασίας. Δείτε περισσότερες πληροφορίες και εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας για την απόκτηση του βιβλίου επαγγελματικού προσανατολισμού.

Περισσότερα

Follow us:

Look4Studies.com on Facebook Look4Studies.com on Twitter Look4Studies.com on LinkedIn Look4Studies.com on Pinterest Look4Studies.com on Instagram

π.χ. Οικονομικά ή Πληροφορική