Πληροφορίες Σπουδών  /  

Τελευταία Νέα Εκπαίδευσης

Συμβουλές για να βρείτε δουλειά εν µέσω κρίσης

Συμβουλές για να βρείτε δουλειά εν µέσω κρίσης
Σύµφωνα µε τους ειδικούς, όσοι αποφοιτήσουν φέτος από το πανεπιστήµιο και προσπαθήσουν να εισέλθουν για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας θα αντιµετωπίσουν λόγω κρίσης πολύ µεγαλύτερες δυσκολίες. Γι' αυτό τονίζουν ότι το πρώτο µέληµα όσων επιθυµούν να βρουν δουλειά είναι να «προωθήσουν» σωστά τον εαυτό τους και να διαφηµίσουν τα προσόντα τους.

Περισσότερα
Πανελλαδικές εξετάσεις: Συνεχίζεται το αδιέξοδο με τους βαθμολογητές

Πανελλαδικές Εξετάσεις
Γενική πτώση των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ, τεράστια η διαφορά των μορίων μεταξύ των υψηλόβαθμων πανεπιστημιακών τμημάτων και των χαμηλόβαθμων ΤΕΙ.

Περισσότερα
Αγωνιούν 150.000 υποψήφιοι

Πανελλαδικές Εξετάσεις
Παράταση παίρνει η αγωνία των 150.000 υποψηφίων των Πανελλαδικών. Η ανακοίνωση των βαθμολογιών τους θα καθυστερήσει καθώς οι εκπαιδευτικοί έχουν «παγώσει» τη διαδικασία βαθμολόγησης. Η ΟΛΜΕ αναμένεται αύριο να επανεξετάσει την κατάσταση, ενώ από το υπουργείο Παιδείας καταβάλλονται προσπάθειες προκειμένου να δοθεί άμεσα λύση.

Περισσότερα
Πανελλαδικές: Στο ράφι τα γραπτά ως την Παρασκευή

Τουλάχιστον ως την Παρασκευή θα συνεχιστεί η αποχή των καθηγητών από τη βαθμολόγηση των γραπτών, μετά την υπερψήφιση της σχετικής πρότασης από την πλειοψηφία του ΔΣ (τέσσερις σύμβουλοι από τις τρεις παρατάξεις της Αριστεράς και δύο της ΔΑΚΕ)
Με οριακή πλειοψηφία η διοίκηση της ΟΛΜΕ αποφάσισε τη συνέχιση της αποχής από τη διόρθωση.

Περισσότερα
Θρίλερ με τους καθηγητές

Με την αγωνία για τους βαθμούς ζουν 90.000 υποψήφιοι και περιμένουν τη σημερινή απόφαση της ΟΛΜΕ, αν οι βαθμολογητές θα σταματήσουν ή θα συνεχίσουν την αποχή τους από τη βαθμολόγηση των γραπτώνΚρίσιμη απόφαση για τους περίπου 90.000 υποψηφίους που αγωνιούν για τους βαθμούς τους καλείται να λάβει σήμερα η ΟΛΜΕ, σταθμίζοντας αν θα τους μεταβάλει σε ομήρους των βαθμών παρατείνοντας την αποχή από τη βαθμολόγηση και την ερχόμενη εβδομάδα ή αν θα καλέσει τους βαθμολογητές να επιστρέψουν από τη Δευτέρα στο έργο τους.

Περισσότερα
Study choice - a look at the most popular subjects for Greek graduate students

What people choose to study at graduate level tells you something about the way the world is changing. David Williams looks at the most popular choices made by Greek candidates at the upcoming World Grad School Tour in Athens and Thessaloniki and what these choices tell us about career opportunities today.

Περισσότερα
Συμβουλές για... καλή φοιτητική ζωή!

Ο δρ Δημήτρης Καβάκας, Programme Manager, School of Economics and Business Administration, του ΙΗU (International Hellenic University), μιλά για τη φοιτητική ζωή από... ακαδημαϊκής απόψεως, ενώ οι φοιτητές δίνουν τις δικές τους συμβουλές!

Περισσότερα
The difference a Masters really makes

What is the point of a Masters degree? It’s a lot of work, a lot of expense, a lot of effort and a lot of sleepless nights - you want to be sure you’re going to benefit at the end.

Περισσότερα
Ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, απόφοιτος ΜΒΑ, μας μιλά για την εμπειρία του

Ποια είναι τα κριτήρια και κίνητρα επιλογής μίας σχολής ή ενός πανεπιστημίου; Γιατί όλο και περισσότεροι φοιτητές πλέον αποφασίζουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους με μεταπτυχιακά και διδακτορικά και να μην παραμείνουν απλώς στο πρώτο τους πτυχίο; Υπάρχουν τρόποι να διαχειριστείτε σωστά τα χρήματά σας και να μην μένετε άφραγκοι τις τελευταίες ημέρες του μήνα; Ένας φοιτητής με πολύ φορτωμένο πρόγραμμα, λόγω σπουδών, μπορεί να έχει και προσωπική ζωή; Αυτές και όχι μόνο είναι μερικές από τις απαντήσεις που μας δίνει από... εμπειρία ο απόφοιτος ΜΒΑ, Κωνσταντίνος Τσουκαλάς.

Περισσότερα
MBA or Masters: the dilemma of choice

Thinking business education? Thinking graduate school? Which qualification should a student enroll in - the MBA or the Masters? Tim Rogers of QS TopGradSchool.com investigates.

Περισσότερα
π.χ. Οικονομικά ή Πληροφορική