Πληροφορίες Σπουδών  /  

Τελευταία Νέα Εκπαίδευσης

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος ΠΜΣ Οικονομική Ανάλυση

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Οικονομική Ανάλυση» του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου προκηρύσσει για το ακαδημαϊκό έτος 2010-11 τριανταεπτά (37) θέσεις μεταπτυχιακών φοιτητών.

Περισσότερα
Ανακοίνωση χορήγησης Υποτροφιών ΣΕΕΠΕ

Ο ΣΕΕΠΕ, συνεχίζοντας τον θεσμό των υποτροφιών, τον οποίο θέσπισε το 2002, ανακοινώνει την χορήγηση, για το 2010, τριών (3) υποτροφιών για μεταπτυχιακή εργασία στα εξής συγκεκριμένα θεσμικά θέματα.

Περισσότερα
Open Day από το Mediterranean College: Πέμπτη 10 Ιουνίου

Mediterranean College
Το Mediterranean College διοργανώνει την Πέμπτη 10 Ιουνίου από τις 18.00 έως τις 20.00 Ανοιχτή Ενημέρωση (Open Day) για τους υποψήφιους φοιτητές. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέλθουν στις κεντρικές εγκαταστάσεις του Κολλεγίου στο κέντρο της Αθήνας, Πελλήνης 8 & Πατησίων 107, στάση Αγγελοπούλου ή σταθμός Βικτώρια).

Περισσότερα
Συμβουλές για να βρείτε δουλειά εν µέσω κρίσης

Συμβουλές για να βρείτε δουλειά εν µέσω κρίσης
Σύµφωνα µε τους ειδικούς, όσοι αποφοιτήσουν φέτος από το πανεπιστήµιο και προσπαθήσουν να εισέλθουν για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας θα αντιµετωπίσουν λόγω κρίσης πολύ µεγαλύτερες δυσκολίες. Γι' αυτό τονίζουν ότι το πρώτο µέληµα όσων επιθυµούν να βρουν δουλειά είναι να «προωθήσουν» σωστά τον εαυτό τους και να διαφηµίσουν τα προσόντα τους.

Περισσότερα
Πανελλαδικές εξετάσεις: Συνεχίζεται το αδιέξοδο με τους βαθμολογητές

Πανελλαδικές Εξετάσεις
Γενική πτώση των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ, τεράστια η διαφορά των μορίων μεταξύ των υψηλόβαθμων πανεπιστημιακών τμημάτων και των χαμηλόβαθμων ΤΕΙ.

Περισσότερα
Αγωνιούν 150.000 υποψήφιοι

Πανελλαδικές Εξετάσεις
Παράταση παίρνει η αγωνία των 150.000 υποψηφίων των Πανελλαδικών. Η ανακοίνωση των βαθμολογιών τους θα καθυστερήσει καθώς οι εκπαιδευτικοί έχουν «παγώσει» τη διαδικασία βαθμολόγησης. Η ΟΛΜΕ αναμένεται αύριο να επανεξετάσει την κατάσταση, ενώ από το υπουργείο Παιδείας καταβάλλονται προσπάθειες προκειμένου να δοθεί άμεσα λύση.

Περισσότερα
Πανελλαδικές: Στο ράφι τα γραπτά ως την Παρασκευή

Τουλάχιστον ως την Παρασκευή θα συνεχιστεί η αποχή των καθηγητών από τη βαθμολόγηση των γραπτών, μετά την υπερψήφιση της σχετικής πρότασης από την πλειοψηφία του ΔΣ (τέσσερις σύμβουλοι από τις τρεις παρατάξεις της Αριστεράς και δύο της ΔΑΚΕ)
Με οριακή πλειοψηφία η διοίκηση της ΟΛΜΕ αποφάσισε τη συνέχιση της αποχής από τη διόρθωση.

Περισσότερα
Θρίλερ με τους καθηγητές

Με την αγωνία για τους βαθμούς ζουν 90.000 υποψήφιοι και περιμένουν τη σημερινή απόφαση της ΟΛΜΕ, αν οι βαθμολογητές θα σταματήσουν ή θα συνεχίσουν την αποχή τους από τη βαθμολόγηση των γραπτώνΚρίσιμη απόφαση για τους περίπου 90.000 υποψηφίους που αγωνιούν για τους βαθμούς τους καλείται να λάβει σήμερα η ΟΛΜΕ, σταθμίζοντας αν θα τους μεταβάλει σε ομήρους των βαθμών παρατείνοντας την αποχή από τη βαθμολόγηση και την ερχόμενη εβδομάδα ή αν θα καλέσει τους βαθμολογητές να επιστρέψουν από τη Δευτέρα στο έργο τους.

Περισσότερα
Study choice - a look at the most popular subjects for Greek graduate students

What people choose to study at graduate level tells you something about the way the world is changing. David Williams looks at the most popular choices made by Greek candidates at the upcoming World Grad School Tour in Athens and Thessaloniki and what these choices tell us about career opportunities today.

Περισσότερα
Συμβουλές για... καλή φοιτητική ζωή!

Ο δρ Δημήτρης Καβάκας, Programme Manager, School of Economics and Business Administration, του ΙΗU (International Hellenic University), μιλά για τη φοιτητική ζωή από... ακαδημαϊκής απόψεως, ενώ οι φοιτητές δίνουν τις δικές τους συμβουλές!

Περισσότερα
π.χ. Οικονομικά ή Πληροφορική