Πληροφορίες Σπουδών  /  

Τελευταία Νέα Εκπαίδευσης

Υποτροφίες από το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας

Το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) έχει θεσμοθετήσει, από το ακαδημαϊκό έτος 2007-2008, τη χορήγηση των Διακεκριμένων Προπτυχιακών Υποτροφιών "Στέλιος Ορφανουδάκης". Οι υποτροφίες χορηγούνται στη μνήμη του Στέλιου Ορφανουδάκη.

Περισσότερα
Τρίτη καταδίκη της χώρας μας για τα κολέγια

Νέο γύρο αντιπαράθεσης στα πανεπιστήμια αναμένεται να προκαλέσει η αναγνώριση των πτυχίων των ιδιωτικών κολεγίων
Τρίτωσαν οι ευρωκαταδίκες της χώρας μας για τα κολέγια. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καταδίκασε την περασμένη Παρασκευή, για τρίτη φορά το τελευταίο οκτάμηνο και μάλιστα με διαδικασία- εξπρές, την Ελλάδα σχετικά με την υπόθεση των κολεγίων.

Περισσότερα
Αναζητώντας σχολή με... επάγγελμα

Οδηγός με τα ομοειδή τμήματα, τα «θολά» αντικείμενα και τις μελλοντικές προοπτικές ανά επιστημονικό πεδίο για ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Περισσότερα
Πιο χαλαρές οι νέες αποφάσεις του ΥΠΕΠΘ για τους όρους λειτουργίας των κολεγίων

Πιο χαλαρές οι νέες αποφάσεις του ΥΠΕΠΘ για τους όρους λειτουργίας των κολεγίων
Με πιο χαλαρούς και επιεικείς όρους και προϋποθέσεις για τη λειτουργία των κολεγίων επανέρχεται το υπουργείο Παιδείας.

Περισσότερα
Περιζήτητες σχολές & αγορά εργασίας

Οι φοιτητές (και μελλοντικοί υποψήφιοι) βάζουν υψηλά στις προτιμήσεις τους σχολές που ανταποκρίνονται άμεσα στις τωρινές ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Περισσότερα
Τελετή αποφοίτησης του New York College

Ο Dr. Olivier Giscard d'Estaing με τον Πρόεδρο του New York College, κ. Ηλία Φούτση
Με επίτιμο ομιλητή τον Δρ. Olivier Giscard d’Estaing, Ιδρυτή και Πρόεδρο της INSEAD, ένα από τα διασημότερα business schools του κόσμου, το New York College διοργάνωσε την ετήσια τελετή αποφοίτησης των αποφοίτων προγραμμάτων bachelor και master, την Πέμπτη 2 Ιουλίου στο Golf Club Γλυφάδας.

Περισσότερα
Μία ακόμα καταδίκη για τα πτυχία

Σε νέα καταδίκη της Ελλάδας για το «πολυπλόκαμο» θέμα των πτυχίων και επαγγελματικών προσόντων όσων έρχονται από το εξωτερικό για να εργασθούν στη χώρα, προχώρησε χθες το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, καθώς σχεδόν δύο χρόνια μετά την καταληκτική προθεσμία, η σχετική νομοθεσία δεν έχει ακόμα ενσωματωθεί στο ελληνικό Δίκαιο.

Περισσότερα
Οι νέες αντιστοιχίες των τμημάτων ΑΕΙ-ΤΕΙ

Οι νέες αντιστοιχίες των τμημάτων ΑΕΙ-ΤΕΙ
Η γνώση του λαβύρινθου των αντιστοιχιών είναι απαραίτητη για εκείνους τους υποψηφίους, οι οποίοι στοχεύουν σε μετακινήσεις από μια πόλη σε άλλη αλλά και από ένα τμήμα σε άλλο μέσω μετεγγραφής.
Δείτε τους αναλυτικούς πίνακες

Περισσότερα
"Χαμήλωσε ο πήχης για τη λειτουργία των κολεγίων"

Εκκρεμεί η ενσωμάτωση στο εθνικό δίκαιο της κοινοτικής οδηγίας που υποχρεώνει την Ελλάδα να αναγνωρίσει τα επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων κολεγίων
Έκπληξη προκαλούν στους ιδιοκτήτες των κολεγίων οι προϋποθέσεις που θέτει το υπουργείο Παιδείας για την λειτουργία τους. Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κολεγίων Ελλάδας, Κωνσταντίνος Καρκανιάς χαρακτήρισε αστείο τα 300 τετραγωνικά μέτρα λέγοντας ότι είναι πολύ λίγα για την λειτουργία ενός κολεγίου.

Περισσότερα
Από σήμερα η κατάθεση των μηχανογραφικών: Οδηγίες για τη συμπλήρωσή τους

Κατάθεση μηχανογραφικών
Σήμερα ξεκινά η διαδικασία υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων από τους μαθητές που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις. Η κατάθεση των μηχανογραφικών θα γίνεται μέχρι και τις 20 Ιουλίου.

Περισσότερα
π.χ. Οικονομικά ή Πληροφορική