Πληροφορίες Σπουδών  /  

Τελευταία Νέα Εκπαίδευσης

Δύο παράλληλα Διεθνή Συνέδρια Πληροφορικής στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης

Η Σχολή Πληροφορικής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης και η SDIWC (Κοινωνία της Ψηφιακής Πληροφορίας και των Ασύρματων Επικοινωνιών) συνδιοργανώνουν δύο παράλληλα, διεθνή συνέδρια Πληροφορικής.

Περισσότερα
Θετικές Επιστήμες: Προοπτικές και Εναλλακτικές

Ο απόφοιτος των τμημάτων των θετικών επιστημών δεν έχει ως μοναδική προοπτική την απορρόφηση του στον κλάδο της εκπαίδευσης αλλά ανοίγονται μπροστά του προοπτικές για επαγγελματική εξέλιξη σε κλάδους όπως η μηχανολογία, η πληροφορική, η νανοτεχνολογία, η βιοπληροφορική, η ιατρική ρομποτική και η βιοτεχνολογία!

Περισσότερα
Δωρεάν Σεμινάριο | Επιλογή Μεταπτυχιακού στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό

Η εταιρεία Orientum - Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας, διοργανώνουν ένα 4ωρο σεμινάριο για την επιλογή Μεταπτυχιακού Προγράμματος στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018 από τις 17:00 μέχρι τις 21:00, στη Στοά του Βιβλίου, Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου.

Περισσότερα
Για 5η συνεχή χρονιά το μεγαλύτερο ΙΕΚ της χώρας δίπλα στους αθλητές της Εθνικής Ομάδας

Για 5η συνεχή χρονιά το ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αποκλειστικός Χορηγός Εκπαίδευσης της Εθνικής Ομάδας, ενώνει τις δυνάμεις του με τον ΣΕΓΑΣ, σε μία από τις πιο σημαντικές δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που εκπονεί ο Όμιλος τα τελευταία χρόνια.

Περισσότερα
Το Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης ανοίγει πιλοτικά στο κοινό

Το Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης ανοίγει πιλοτικά στο κοινό: Δωρεάν εξ αποστάσεως πρόσβαση σε βιβλία ευρείας αναγνωσιμότητας.

Περισσότερα
Το HoTEL OPEN FORUM του Μητροπολιτικού Κολλεγίου ανοίγει και πάλι τις πόρτες του

Η Σχολή Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, στο πλαίσιο του θεσμού “HoTEL OPEN FORUM: Hosting the Hospitality Leaders”, φιλοξενεί την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου τη Λία Ζαμπέτογλου, Διευθύντρια Εκπαίδευσης του ΣΕΤΕ, σε μια ενδιαφέρουσα διάλεξη με θέμα «Οι προκλήσεις του τουριστικού κλάδου σε σχέση με το Ανθρώπινο Δυναμικό: νοοτροπία και βασικές δεξιότητες ως ειδοποιοί παράγοντες διαφοροποίησης».

Περισσότερα
Υποτροφία Τέχνης και Πολιτισμού από την Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Ινδονησίας

Η Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Ινδονησίας στην Αθήνα, διά της παρούσης ενημερώνει ότι, η κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Ινδονησίας σχεδιάζει να διοργανώσει την Ινδονησιακή Υποτροφία Τέχνης και Πολιτισμού 2019, μεταξύ 7 Απριλίου - 16 Ιουλίου 2019.

Περισσότερα
Επιλογή Μεταπτυχιακού: Εργαλεία, Ιδέες και… test drive

Με ποια κριτήρια επιλέγω την κατάλληλη Σχολή; Τι είναι πιο κατάλληλο: Μάστερ ή ΜΒΑ; Ποιο αντικείμενο: Μάρκετινγκ, ΗR, Finance, Τουρισμό, ή μήπως Ναυτιλιακά; Τα παραπάνω είναι δύσκολα ερωτήματα και απασχολούν νεαρούς αποφοίτους που επιζητούν να εισέλθουν στην αγορά εργασίας. Απασχολούν επίσης και επαγγελματίες σε διαφορετικά στάδια της καριέρας τους που επιζητούν ανάπτυξη και ανέλιξη.

Περισσότερα
Ανθρωπιστικές Σπουδές: Προοπτικές και Εναλλακτικές

Οι ανθρωπιστικές σπουδές, όπως η ψυχολογία, η κοινωνιολογία, η φιλολογία, θεωρούνται πολλές φορές ότι προσφέρουν πτυχία χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα στην αγορά εργασίας και ότι προσφέρουν αποκλειστικά γνώση για την γνώση. Πόση αλήθεια υπάρχει σε αυτή την αντίληψη ή μήπως αποτελεί έναν ακόμη μύθο της εποχής μας;

Περισσότερα
Eating Disorders | Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στις Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής

Το METROPOLITAN Κέντρο δια Βίου Μάθησης προφέρει σε αποκλειστικότητα ένα καινοτόμο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Ψυχολόγων, Ψυχιάτρων, Διαιτολόγων/Διατροφολόγων και γενικότερα Επιστημόνων Υγείας πάνω στη σύγχρονη μάστιγα και έρχεται να καλύψει όλες τις επιστημονικές παραμέτρους πίσω από τις Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής-ΔΠΤ που αφορούν Ψυχογενή Ανορεξία, Ψυχογενή Βουλιμία και Ψυχαναγκαστική Υπερφαγία.

Περισσότερα
π.χ. Οικονομικά ή Πληροφορική