Πληροφορίες Σπουδών  /  

Τελευταία Νέα Εκπαίδευσης

Εκρηκτικό Fashion Show από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Στην Αυστρία και στα κεντρικά γραφεία της SWAROVSKI PROFESSIONAL, θα ταξιδέψει ο σπουδαστής Μόδας που διακρίθηκε για τη δημιουργία του διακοσμημένη με κρύσταλλα από την Swarovski.

Περισσότερα
Celebrity Science: Μια νέα εκπομπή προσέγγισης της επιστήμης στο You Tube

Το Celebrity Science είναι η εκπομπή στην οποία Celebrities έρχονται αντιμέτωποι με την επιστήμη! Στο πρώτο επεισόδιο, ο YouTuber Mikeius μαθαίνει από τον αστροναύτη της NASA Clay Anderson για τις συνθήκες ζωής στο διάστημα και τις εμπειρίες του από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό!

Περισσότερα
Πώς χρησιμοποιώ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην αναζήτηση εργασίας

Η αναζήτηση νέας θέσης εργασίας με τη χρήση των νέων τεχνολογιών και των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης μπορεί να προκαλέσει τόσο θετική όσο και αρνητική εντύπωση στον εργοδότη. Για αυτό ο υποψήφιος πρέπει πρώτα να βεβαιωθεί ότι το προφίλ του στα Social Media (Facebook, Twitter, Linkedin, Instagram) παρουσιάζει τα θετικότερα στοιχεία του στους πιθανούς εργοδότες.

Περισσότερα
Πανελλαδικές: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των Ειδικών Μαθημάτων

Ανακοινώθηκαν, από το υπουργείο Παιδείας, οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων που έδωσαν οι υποψήφιοι στις πανελλαδικές των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ φέτος. Οι υποψήφιοι πρέπει να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό δελτίο τους έως και τη Δευτέρα, 15 Ιουλίου.

Περισσότερα
Το Πολυτεχνείο Κρήτης και το e-campus University στο πρόγραμμα «Σπουδάζω με Υποτροφία» της Equal Society

Τρεις νέες υποτροφίες προστέθηκαν στο πρόγραμμα «Σπουδάζω με Υποτροφία» της Equal Society. Το Πολυτεχνείο Κρήτης με δύο μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών και το e-Campus University με μία υποτροφία επιλογής του υποψηφίου, συμμετέχουν για πρώτη χρονιά στο βραβευμένο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρόγραμμα Υποτροφιών.

Περισσότερα
Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας, στην οποία οι υποψήφιοι μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους.

Περισσότερα
Στα καλύτερα πανεπιστήμια έξι ελληνικά ΑΕΙ

Θετικό πρόσημο έχει για τα ελληνικά πανεπιστήμια η δημοσίευση του διεθνούς πίνακα κατάταξης «Performance Ranking of Scientific Papers for World Universities». Μεταξύ 835 ΑΕΙ περιλαμβάνονται έξι ελληνικά πανεπιστήμια, εκ των οποίων δύο βελτίωσαν τη θέση τους, τρία παρέμειναν στα ίδια, και ένα υποχώρησε.

Περισσότερα
Δυσκολία θεμάτων και αύξηση θέσεων «πιέζουν» τις βάσεις

Πτωτικό πλαίσιο βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ έχει διαμορφωθεί από τα έως τώρα μαθήματα που εξετάστηκαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, με δεδομένο τον βαθμό δυσκολίας των θεμάτων, σε συνδυασμό με τη φετινή αύξηση των θέσεων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Περισσότερα
Ξεκινάει από σήμερα η υποβολή των Μηχανογραφικών

Ξεκινούν σήμερα οι διαδικασίες για την υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων (Μ.Δ.) από τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Η προθεσμία ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 15 Ιουλίου.

Περισσότερα
Οι πρώτες εξετάσεις computer-delivered IELTS στην Ελλάδα είναι γεγονός

Ως πρωτοπόρο στις εξετάσεις μέσω υπολογιστή το British Council διεξήγαγε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το computer-delivered IELTS την Κυριακή 19 Μαϊου 2019 με μεγάλη επιτυχία.

Περισσότερα
π.χ. Οικονομικά ή Πληροφορική