Πληροφορίες Σπουδών  /  

Τελευταία Νέα Εκπαίδευσης

Υποτροφίες της Γαλλικής Κυβέρνησης για νέους ερευνητές

Υποτροφίες της Γαλλικής Κυβέρνησης για νέους ερευνητές

ΤΑΜΕΙΟ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ 

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΕΟΥΣ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ: «SEJOURS SCIENTIFIQUES DE HAUT NIVEAU» ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ 

Πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων 2018 

Στο πλαίσιο του Ταμείου κινητικότητας της ελληνικής νεολαίας, η Υπηρεσία Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης της Πρεσβείας της Γαλλίας/Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, με την υποστήριξη του Υπουργείου Ανώτατης Εκπαίδευσης, Έρευνας και Καινοτομίας της Γαλλίας παρέχει υποτροφίες κινητικότητας σε νέους Έλληνες μεταδιδακτορικούς ερευνητές. 

Έχοντας ως στόχο την έναρξη ή την ενίσχυση επιστημονικών συνεργασιών υψηλού επιπέδου, αυτές οι υποτροφίες μεταδιδακτορικής έρευνας σύντομης διάρκειας (1-4 μήνες) δίνουν σε νέους επιστήμονες με σημαντική ερευνητική δυναμική και προοπτικές τη δυνατότητα να διεξάγουν ερευνητικό έργο σε ένα γαλλικό εργαστήριο, που υπάγεται σε ένα Ίδρυμα ανώτατης εκπαίδευσης, έναν ερευνητικό οργανισμό ή μια επιχείρηση. 

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υποτροφιών αφορά τα ερευνητικά πεδία που εντάσσονται στους τομείς της Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης Ελλάδας-Γαλλίας. Προτεραιότητα δίνεται στα μέλη του ελληνογαλλικού δικτύου για την καινοτομία MAZINNOV. 

Οι τομείς προτεραιότητας είναι οι εξής: 

  • Ψηφιακές Τεχνολογίες 
  • Ενέργεια - Περιβάλλον 
  • Γεωπονία - Αγροδιατροφή 
  • Βιοτεχνολογίες 
  • Υλικά 
  • Διάστημα - Αεροναυπηγική 

Ο κανονισμός του προγράμματος υποτροφιών και η προκήρυξη έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος:
https://www.ifa.gr/el/etudes-en-fr-gen/bourses-de-mobilite-el/bourses-chercheurs-el

Υπηρεσίες Σπουδών / Χρηματοδότηση Σπουδών / Υποτροφίες

Bookmark and Share


Follow us:

Look4Studies.com on Facebook Look4Studies.com on Twitter Look4Studies.com on Google+ Look4Studies.com on LinkedIn Look4Studies.com on Pinterest Look4Studies.com on Instagram

π.χ. Οικονομικά ή Πληροφορική