Πληροφορίες Σπουδών  /  

Τελευταία Νέα Εκπαίδευσης

4 Συναρπαστικές Τάσεις στο Video Production για το 2018

4 Συναρπαστικές Τάσεις στο Video Production για το 2018

Το video content είναι το μέλλον, αλλά όλοι μας το γνωρίζουμε ήδη. Το 2017, ένα τρίτο των δαπανών της online δραστηριότητας παγκοσμίως δαπανήθηκε στα videο! (ναι, διαβάσατε σωστά). Και αυτό είναι βέβαιο ότι θα συνεχιστεί και το επόμενο έτος. Το content θα γίνει περισσότερο κυρίαρχο και πολυδιάστατο με την «έκρηξη» του video και την εντυπωσιακή άνοδο των τεχνολογιών. LivestreamingVirtual Reality, 360ο, Video Mapping και όλα τα υπόλοιπα εργαλεία που κάνουν τον θεατή να ιντριγκάρεται με το αποτέλεσμα! Με το 2017 να είναι ένα ακόμη έτος τεχνολογικής καινοτομίας και δημιουργικότητας πίσω από την κάμερα, το 2018 αναμένεται συναρπαστικό: 

1. Video 360 μοιρών 

Το video 360 μοιρών είναι ένα σφαιρικό βίντεο χρησιμοποιώντας πολυδιάστατη οπτική. Αποτελεί τον ενδιάμεσο σταθμό προς την εικονική πραγματικότητα και μέσα στο 2018 θα μας κερδίζει όλο και περισσότερο. 

Με όλο και περισσότερους από εμάς να μπορούμε να δημιουργήσουμε τα δικά μας 360 video ακόμα και από τα κινητά μας, παραμένει ένα ισχυρό εργαλείο «αφήγησης» με εικόνα.

Επιπλέον, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διαφοροποιηθούν τα brands και να προσφέρουν πιο πολύτιμο περιεχόμενο, ειδικά στα κοινωνικά δίκτυα και είναι πιθανό να αποτελέσουν σημαντικό εργαλείο engagement μέσα στο 2018. Το 360 video μπορεί να χρησιμοποιηθεί με οποιονδήποτε τρόπο οι marketers θελήσουν να το εφαρμόσουν στο brand τους. 

2. Το live streaming video είναι παντού 

Η αμεσότητα που προσφέρει το live κερδίζει άνετα και με διαφορά το pre-recorded

Το live streaming προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία για συνδεθούμε με τους πελάτες, συνεργάτες μας κλπ, και να εκφράζουμε την πιο «ανθρώπινη» πλευρά ενός brand καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ομιλίες, εκδηλώσεις, συνεντεύξεις, Q&Asback stage σκηνές κλπ.

Άρα και το 2018 τα στοιχεία δείχνουν ξεκάθαρα πως οι θεατές προτιμούν θέλουν το live. Με το να είναι δεδομένα δημοφιλές, οι marketers θα ψάξουν να βρουν πώς θα ενσωματώσουν με τον καλύτερο τρόπο το live στην content στρατηγική τους. Ωστόσο, ας μη ξεχνάμε ότι σε αυτή την περίπτωση πρέπει πρώτα να προσελκύσεις τον κόσμο, ώστε να είναι ήδη εκεί όταν εσύ ξεκινήσεις το live streaming σου.

3. VR (virtual reality) & AR (augmented reality): 

Τα... προσκυνούν οι marketers! Αλλά στην πλειοψηφία τους περιμένουν κάτι: Αν και AR and VR ήδη χρησιμοποιούνται σαν προϊόντα marketing, τα περισσότερα τμήματα marketing περιμένουν λίγο ακόμα τη βελτίωση των τεχνολογιών και την μείωση στα κόστη (ειδικά στο VR) και αυτό θα γίνει σύντομα, λένε οι.. φήμες! 

Οι χρήστες επίσης λατρεύουν το VR και το AR, όμως αυτήν τη στιγμή η εφαρμογή αυτών των τεχνολογιών περιορίζεται σχεδόν αποκλειστικά στο gaming και στο entertainment. Είναι άγνωστο πότε θα είναι χρήσιμα ή διαθέσιμα σ’ ένα μεγαλύτερο ποσοστό. Με τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο που επενδύουν δισεκατομμύρια στην κούρσα VR, μπορεί να είναι για το 2018. Περιμένουμε ότι το VR και AR θα είναι κάτι παραπάνω από εξειδικευμένο entertainment.

4. Video Projection mapping

Το 3D projection mapping σταματάει εκεί που…. σταματάει η φαντασία!. Στην ουσία δημιουργείται μια οφθαλμαπάτη, όαση για την όραση!. Σκεφτείτε δισδιάστατα και χρησιμοποιείστε μια πλευρά ενός μεγάλου κτιρίου. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και κάνει ολόκληρα κτίρια να αλλάζουν σχήματα, χρώματα, να γκρεμίζονται και να χτίζονται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα

Εφαρμογές του mapping projection γίνονται σε συναυλίες, όπου παίζουν το ρόλο σκηνικού, σε εκδηλώσεις, σε εκθέσεις, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να παίξουν και καθαρά διακοσμητικό ρόλο σε εσωτερικούς χώρους. Αν βάλουμε και sound effects, τότε το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Οι εταιρείες επενδύουν ταχύτατα σε αυτό. 

Επίλογος 

Το 2018, οι καταναλωτές δεν θα θέλουν απλώς να... παρακολουθούν. Θα είναι έτοιμοι να .. «μπουν στην οθόνη»!. Θα είναι συναρπαστικό να δούμε πως τα δημιουργικά μυαλά στο marketing θα χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία όταν η αποδοχή των θεατών/καταναλωτών είναι τόσο μεγάλη.

Στη KnowCrunch ακόμα και χωρίς να έχουμε πρόσβαση σε όλη αυτή την τεχνολογία οι μαθητές του 2ου Professional Certificate in Digital Video Production, (σε συνεργασία με το Deree - The American College of Greece), θα μπορούν να δημιουργήσουν, να μοντάρουν και να επεξεργαστούν videos ή μικρού μήκους φιλμάκια, χρησιμοποιώντας υψηλής ποιότητας οπτικοακουστικά εφέ και συνδυάζοντας εικόνες, ήχο, γραφικά, ανεβάζοντας σημαντικά το production value του project τους. 

Γεωργία Σαραντοπούλου, Managing Director, Abysson (Communications and Journalism, Film Directing and Production at SUNY), instructor Professional Certificate in Digital Video Production

Bookmark and Share


Follow us:

Look4Studies.com on Facebook Look4Studies.com on Twitter Look4Studies.com on Google+ Look4Studies.com on LinkedIn Look4Studies.com on Pinterest Look4Studies.com on Instagram

π.χ. Οικονομικά ή Πληροφορική