Πληροφορίες Σπουδών  /  

Τελευταία Νέα Εκπαίδευσης

Θετική αύξηση μισθού και επιπέδων πρόσληψης αποφοίτων ΜΒΑ

Θετική αύξηση μισθού και επιπέδων πρόσληψης αποφοίτων ΜΒΑ

Η τελευταία έκδοση της ετήσιας έκθεσης 'Jobs & Salary Trends Report' σχετικά με τις θέσεις εργασίας και τις μισθολογικές τάσεις βασίζεται στις απαντήσεις των 3,463 εργοδοτών οι οποίοι συμμετείχαν στην Έρευνα των Εργοδοτών της QS 'QS Employer Survey'. Η αναφορά υπογραμμίζει τη θετική αύξηση τόσο του μισθού όσο και των επιπέδων πρόσληψης αποφοίτων ΜΒΑ (18%) κατά το τελευταίο έτος, συνεχίζοντας την ίδια ανοδική τάση της τελευταίας δεκαετίας, που τώρα δείχνει ότι τα επίπεδα πρόσληψης είναι τριπλάσια από τα επίπεδα κατά τη διάρκεια της χρηματοοικονομικής κρίσης πριν από το 2007.

Θετική εμφάνιση των επίπεδων πρόσληψης

Οι ώριμες αγορές της Βόρειας Αμερικής και της Δυτικής Ευρώπης έχουν σημειώσει σταθερή αύξηση (10%) στο επίπεδο πρόσληψης απόφοιτων ΜΒΑ, με ιδιαίτερη αύξηση (18%) για τις περιοχές της Ασίας και του Ειρηνικού. Ενώ τα ποσοστά προσλήψεων έχουν δείξει έντονη ανάπτυξη, πρέπει να σημειωθεί ότι προβλέπεται η επιβράδυνση αυτής της ανάπτυξης στα επόμενα δύο χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο. Για να μάθετε περισσότερα, ρίξτε μια ματιά στα MBA επίπεδα πρόσληψης και μισθού ανά περιοχή. Όπως και σε προηγούμενες εκδόσεις αυτής της έκθεσης, ελπίζουμε ότι οι εργοδότες θα είναι κάπως συντηρητικοί στις προβλέψεις τους και η πραγματικότητα θα είναι πιο θετική. Σε παγκόσμια κλίμακα, έχουμε δει ότι τα επίπεδα των προσλήψεων υπερβαίνουν κατά πολύ το αναμενόμενο επίπεδο.

Αύξηση των μισθών ξανά

Όσον αφορά τους μισθούς, μπορούμε να αναφέρουμε ότι μετά από μια μικρή πτώση το περασμένο έτος, τα επίπεδα των μισθών έχουν σταθεροποιηθεί σε ένα μέτριο αλλά υγιές επίπεδο. Οι υψηλότεροι βασικοί μισθοί MBA προσφέρονται στην Ελβετία (123.500 δολάρια), έπειτα ακολουθούν οι ΗΠΑ (102.100 δολάρια), η Γαλλία (98.500 δολάρια) και το Ηνωμένο Βασίλειο (92.400 δολάρια). Η Αυστραλία κρατάει τα πρωτεία στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού (98.400 δολάρια), ακολουθούμενη από την Ιαπωνία (80.000 δολάρια). Ενώ οι βασικοί μισθοί αυξάνονται σταθερά, αξίζει να σημειωθεί ότι τα επίπεδα των επιδομάτων ήταν πιο ασταθή και δεν αυξάνονταν πάντοτε σύμφωνα με τους βασικούς μισθούς. Ρίξτε μια ματιά στις κορυφαίες 10 χώρες για τους μισθούς MBA.

Προσλήψεις και μισθοί ανά κλάδο

Τα επίπεδα πρόσληψης απόφοιτων ΜΒΑ σε παγκόσμιο επίπεδο παρουσίασαν φέτος διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης σε όλους τους κλάδους, με εξαίρεση τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, οι οποίες συνεχίζουν να αυξάνονται σταθερά (5%). Ένα από τα πιο σημαντικά αποτελέσματα που προκύπτει από την έκθεση είναι η δυνατότητα πρόσληψης στον κλάδο των «λοιπών» βιομηχανιών (15%), ο οποίος περιλαμβάνει τη φαρμακευτική βιομηχανία, τη μεταποιητική βιομηχανία, τη βιομηχανία λιανικής, τη βιομηχανία μηχανικής και οτιδήποτε άλλο δεν συγκαταλέγεται στις άλλες ευρείες κατηγορίες. Κατά συνέπεια, οι απόφοιτοι MBA γίνονται περιζήτητοι σε ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών και πλέον έχουν ένα ευρύτερο φάσμα επιλογών σταδιοδρομίας.

Όπως είναι αναμενόμενο, οι υψηλότεροι μισθοί εξακολουθούν να υπάρχουν στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, όπου ο μέσος μισθός είναι αρκετά μεγαλύτερος από όλους τους άλλους κλάδους. Παρόλα αυτά όμως, τα επίπεδα είναι αρκετά σταθερά και σε όλες τις άλλες κατηγορίες. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τις τάσεις προσλήψεων & μισθών από τη βιομηχανία εδώ.

Οι εργοδότες ζητούν περισσότερα από τους εργαζόμενους με MBA

Οι εργοδότες θέλουν να προσλάβουν περισσότερους απόφοιτους MBA και είναι αρκετά πρόθυμοι να τους πληρώσουν ό,τι αξίζουν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχουν τις ύψιστες προσδοκίες από αυτούς.

Κατεβάστε τα αποτελέσματα της πλήρους έκθεσης Jobs & Salary Trends εδώ

Πηγή: TopMBA.com

Bookmark and Share


Follow us:

Look4Studies.com on Facebook Look4Studies.com on Twitter Look4Studies.com on Google+ Look4Studies.com on LinkedIn Look4Studies.com on Pinterest Look4Studies.com on Instagram

π.χ. Οικονομικά ή Πληροφορική