Πληροφορίες Σπουδών  /  

Τελευταία Νέα Εκπαίδευσης

Σπουδές στα Ναυτιλιακά

Σπουδές στα Ναυτιλιακά

Η Ναυτιλία αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη βιομηχανία στον κόσμο, συμβάλλοντας στη διεκπεραίωση σημαντικού όγκου του διεθνούς εμπορίου και στη μεταφορά μεγάλου αριθμού προϊόντων και πρώτων υλών. Στην Ελλάδα, ο τομέας της ναυτιλίας κατέχει ξεχωριστή θέση, συντελώντας στη δημιουργία πλούτου και θέσεων εργασίας και παράλληλα αποτελεί τον κατεξοχήν κλάδο της ελληνικής οικονομίας με διεθνή προσανατολισμό και μοναδική διεθνή δικτύωση.

Δείτε εδώ τα προγράμματα σπουδών στα Ναυτιλιακά >

Η παγκοσμιοποίηση της διεθνούς οικονομίας, καθώς και οι απαιτήσεις των διεθνών ρυθμίσεων στον τομέα της ναυτιλίας, έχουν αυξήσει σημαντικά τις ανάγκες για εξειδικευμένο και πολύπλευρα καταρτισμένο προσωπικό στις ναυτιλιακές επιχειρήσεις, τα ναυτιλιακά τμήματα ελληνικών και ξένων τραπεζών, τη διοίκηση ναυπηγείων, τις ελληνικές και ευρωπαϊκές κρατικές υπηρεσίες, τους λιμενικούς οργανισμούς, τους ελληνικούς και ξένους ναυτιλιακούς οργανισμούς, τις επιχειρήσεις εξοπλισμού και προμήθειας πλοίων, επιχειρήσεις συνδυασμένων μεταφορών κ.λ.π. Σήμερα ο αριθμός των υπαλλήλων στις 4000, τουλάχιστον, ναυτιλιακές εταιρείες του Πειραιά ανέρχεται σε 40.000 περίπου άτομα.

Οι σπουδές στον τομέα των ναυτιλιακών, σχεδιασμένες με βάση τις συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες του ναυτιλιακού κλάδου, παρέχουν στους φοιτητές την επιστημονική θεωρητική γνώση και την πρακτική κατάρτιση για να αναρριχηθούν σε ανώτερες θέσεις της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Οι κάτοχοι πτυχίων στον τομέα της ναυτιλίας μπορούν να σταδιοδρομήσουν σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, ιδιωτικούς, κρατικούς και διεθνείς οργανισμούς, στο χώρο των θαλάσσιων και συνδυασμένων μεταφορών. Επίσης, μπορούν να απασχοληθούν σε θέσεις σχετικές με τη διοίκηση και διαχείριση παράκτιων και θαλάσσιων βιομηχανιών. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπάρχει και στον τομέα της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος, τη ναυτική τεχνολογία, την ωκεανογραφία και τη διαμόρφωση διεθνούς και εθνικού νομικού πλαισίου για τη ναυτιλία και τη θάλασσα.

Χρησιμοποιήστε τη Μηχανή Αναζήτησης του Look4Studies.com και βρείτε όλα τα προγράμματα σπουδών στον τομέα της Ναυτιλίας, με αναλυτικές περιγραφές, κριτήρια εισαγωγής και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να επιλέξετε τις κατάλληλες για εσάς σπουδές. 

Δείτε εδώ τα προγράμματα σπουδών στα Ναυτιλιακά >

π.χ. Οικονομικά ή Πληροφορική