Πληροφορίες Σπουδών  /  

Τελευταία Νέα Εκπαίδευσης

Eating Disorders | Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στις Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής

Eating Disorders | Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στις Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής Disorders | Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στις Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής

Το METROPOLITAN Κέντρο δια Βίου Μάθησης προφέρει σε αποκλειστικότητα ένα καινοτόμο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Ψυχολόγων, Ψυχιάτρων, Διαιτολόγων/Διατροφολόγων και γενικότερα Επιστημόνων Υγείας πάνω στη σύγχρονη μάστιγα και έρχεται να καλύψει όλες τις επιστημονικές παραμέτρους πίσω από τις Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής-ΔΠΤ που αφορούν Ψυχογενή Ανορεξία, Ψυχογενή Βουλιμία και Ψυχαναγκαστική Υπερφαγία.

Το Πρόγραμμα υλοποιείται με την υποστήριξη του Διεπιστημονικού Επιτελείου του Κέντρου Υποστήριξης Ατόμων που Πάσχουν από Διατροφικές Διαταραχές ΑΝΑΣΑ και εξασφαλίζει  στους αποφοίτους του Διεθνή Πιστοποίηση PEARSON.

Παρά τη μεγάλη πρόοδο που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στην αντιμετώπιση διαφόρων σοβαρών ασθενειών, η σύγχρονη κοινωνία φαίνεται να έρχεται σε επαφή με μία δυσεπίλυτη νόσο. Παρότι η ανορεξία και η βουλιμία είναι γένους θηλυκού και αφορούν ως επί το πλείστον έφηβες, τελευταία παρουσιάζεται αύξηση των περιπτώσεων αφενός μεν σε παιδιά και ενήλικες, αφετέρου δε και στους άρρενες.

Γενετικοί, ψυχολογικοί, περιβαλλοντικοί και ενδοοικογενειακοί παράγοντες συμβάλουν στην εμφάνιση των διαταραχών πρόσληψης τροφής. Έρευνες δείχνουν ότι ορμονικοί και νευροβιολογικοί παράγοντες  μπορούν να συμβάλλουν στην εξέλιξη των διαταραχών αυτών. Η δομή της οικογένειας, στοιχεία της προσωπικότητας, το στρες, η εφηβεία και κοινωνικοπολιτισμικοί παράγοντες επίσης ενοχοποιούνται. 

Ένα είναι βέβαιο: Όσο περισσότερη επιστημονική κατάρτιση και ενημέρωση έχουν οι Επιστήμονες Υγείας που ασχολούνται με τον ευαίσθητο αυτό χώρο, τόσο πιο αποτελεσματικά θα βοηθήσουν τους ασθενείς τους και θα συμβάλλουν στην αποτελεσματική αντιμετώπιση του κοινωνικού αυτού προβλήματος. 

Αν είστε Επιστήμονες Υγείας, δηλώστε συμμετοχή εδώ: http://bit.ly/nutritionaldisorders

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 12.00-14.00: OPEN DAY ενημέρωσης για το Πρόγραμμα από την Διεπιστημονική Ομάδα της ΑΝΑΣΑ και την Πρόεδρο της κα Ζέτα Δούκα. 

Metropolitan ΚΔΒΜ, Μαυροκορδάτου 1-3 & Ακαδημίας - Αθήνα, Τηλ.: 210-3801133, www.metropolitanstudies.edu.gr

Αν βρίσκετε αυτό το άρθρο χρήσιμο μπορείτε να πατήσετε like ή να το μοιραστείτε στα social media σας τώρα!

Bookmark and Share


Follow us:

Look4Studies.com on Facebook Look4Studies.com on Twitter Look4Studies.com on Google+ Look4Studies.com on LinkedIn Look4Studies.com on Pinterest Look4Studies.com on Instagram

π.χ. Οικονομικά ή Πληροφορική