Πληροφορίες Σπουδών  /  

Τελευταία Νέα Εκπαίδευσης

Είσαι έτοιμος να γίνεις Spa Manager?

Alpine Center

Ο κλάδος υγείας και ευεξίας είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο κομμάτι της βιομηχανίας φιλοξενίας και αναψυχής, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Τα spa γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή και επικερδή.  Τα εισοδήματα που προέρχονται από αυτή τη βιομηχανία είναι πολύ ουσιώδη με υψηλά ποσοστά κέρδους.

Με τον ίδιο τρόπο έχει αυξηθεί και η ζήτηση για εξειδικευμένο διοικητικό προσωπικό.  Ένας Spa Manager πρέπει να είναι άκρως αποτελεσματικός στη διοίκηση επιχειρήσεων ώστε να μπορεί να λειτουργήσει επιτυχώς σε μία έντονα ανταγωνιστική και εξελισσόμενη βιομηχανία.

Για το λόγο αυτό δεν προκαλεί έκπληξη το ότι η ακαδημαϊκή ομάδα του Alpine Center αποφάσισε, με τη συμβολή ειδικών στον τομέα των spa, να σχεδιάσει και να εισάγει ένα πρόγραμμα Spa Management ώστε να προετοιμάσει τους μελλοντικούς διευθυντές της βιομηχανίας spa.

Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που βλέπουμε τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για το καινούργιο πρόγραμμα από υπαλλήλους spa που επιθυμούν να αναβαθμίσουν τις επαγγελματικές τους προοπτικές και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους.  Επίσης έχουμε λάβει ‘ψήφο εμπιστοσύνης’ από εταιρίες που πουλάνε προϊόντα για τη βιομηχανία spa, οι οποίες από την πείρα τους γνωρίζουν ότι υπάρχει έλλειψη τεχνογνωσίας στον τομέα του spa management.  Κάποιοι από τους υπάρχοντες σπουδαστές μας έχουν επίσης εκδηλώσει ενδιαφέρον να ακολουθήσουν αυτό το πρόγραμμα.  Ένα spa χρειάζεται ιδιαίτερους ανθρώπους ως υπαλλήλους, που να απολαμβάνουν τη δουλειά τους και να πιστεύουν στο μέλλον της βιομηχανίας αυτής, να κατέχουν εξαιρετικές ικανότητες εξυπηρέτησης πελατών και να νοιάζονται για την προσφορά εξαιρετικών εμπειριών στους πελάτες των spa.  Αυτοί είναι οι άνθρωποι που θα γίνουν εξαιρετικοί spa managers. Οι μάνατζερ γενικά έχουν στην εποπτεία τους την ανάπτυξη του προϊόντος, τη διοίκηση του ανθρώπινου δυναμικού, το μάρκετινγκ, την επέκταση της επιχείρησης και τους οικονομικούς τομείς της.

Tο πρόγραμμα δίνει έμφαση σε επιχειρηματικές γνώσεις και δεξιότητες, και προσφέρει στους σπουδαστές μια εισαγωγή στις διάφορες θεραπευτικές αγωγές και υπηρεσίες που προσφέρονται σε ένα spa καθώς και πρόσθετες διαλέξεις από ειδικούς του χώρου.

Το Alpine Center, η Ελβετική Σχολή Οργάνωσης και Διοίκησης Τουριστικών και Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων στην Ελλάδα, διόρισε τον κύριο Axel Ludwig Bernhard ως Σύμβουλο στο Πρόγραμμα Spa Management που θα ξεκινήσει το Νοέμβριο. Ο κύριος Bernhard, σύμβουλος Spa με περισσότερο από 22 χρόνια εμπειρίας στον τομέα της ευεξίας στην Ασία, Αυστραλία, Ευρώπη και μέση Ανατολή, έχει ασχοληθεί με έργα-κλειδιά και έχει υπάρξει σύμβουλος σε πολλούς ιδιοκτήτες κέντρων spa σε θέματα που αφορούν στον σχεδιασμό και στη διοίκηση εγκαταστάσεων, σχεδιασμό προϊόντων και υπηρεσιών spa, εξυπηρέτηση πελατών και μάρκετινγκ. Ο κύριος Bernhard θα είναι ο διακεκριμένος ομιλητής στο πρόγραμμα του Spa Management και όχι μόνο.

Ο κύριος Ιωάννης Παπαδόπουλος που έχει πλούσια εμπειρία στη βιομηχανία των spa, επίσης μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Alpine Center, πιστεύει ότι τα spa που θα προσφέρουν πολλές υπηρεσίες θα έχουν και λαμπρό μέλλον. Θεραπείες σχεδιασμένες να εξυπηρετούν τις ανάγκες των πελατών είναι το κλειδί. “Ένα spa δεν θα πρέπει να προσφέρει στερεότυπες θεραπείες, αλλά θα πρέπει να έχει σαν σκοπό να ικανοποιεί κάθε πελάτη ξεχωριστά” τόνισε ο κύριος Παπαδόπουλος.

“Οι ξενοδόχοι δεν έχουν δώσει στα spa την απαραίτητη προσοχή” παρατήρησε η κυρία Hofmann, Πρόεδρος του Alpine Center. Τα κέντρα spa είναι προσοδοφόρα, καθώς υπάρχει τεράστια ανάγκη για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρουν. Οι ξενοδόχοι πρέπει να επενδύσουν στη γνώση και στο ανθρώπινο δυναμικό  για να κάνουν τα spa περισσότερο κερδοφόρα! Η εκπαίδευση, για ακόμη μία φορά, είναι το κλειδί για μια επιτυχημένη επιχείρηση. Τα κέντρα spa χρειάζονται πολύ καλά καταρτισμένους και εκπαιδευμένους μάνατζερ. Όταν επενδύεις στο προσωπικό, τότε η επένδυσή σου είναι πολύτιμη.

Επιλέξτε το παρακάτω link για περισσότερες πληροφορίες, για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας ή για να στείλετε email  για το νέο πρόγραμμα Spa Management του Alpine Center.

π.χ. Οικονομικά ή Πληροφορική