Πληροφορίες Σπουδών  /  

Τελευταία Νέα Εκπαίδευσης

Τουριστικά Επαγγέλματα - Εγγυημένη Επαγγελματική Αποκατάσταση

Sybil Hofmann - President Alpine Center

Της Sybil Hofmann, Πρόεδρος του Alpine Center (The Swiss Business School for Hotel & Tourism Management Education in Greece)

Σύμφωνα με το World Travel and Tourism, το 2007 αποδείχθηκε το 4ο διαδοχικό έτος υγιούς αύξησης  από το 2004. Η ετήσια αύξηση στην οικονομία ΑΕΠ ταξιδιού και τουρισμού έχει υπολογιστεί κατά μέσο όρο στο 4%. Αυτό είναι μεγαλύτερο από αυτό της παγκόσμιας οικονομίας συνολικά. Στην ίδια χρονική περίοδο το ταξίδι και ο τουρισμός έχουν δημιουργήσει περισσότερες από 34 εκατομμύρια θέσεις εργασίας. Το 2020 το UNWTO προβλέπει 1.6 δισεκατομμύρια ταξιδιώτες έναντι περίπου 900 εκατομμύρια ταξιδιωτών το 2007.

Αυτό Σημαίνει ότι η βιομηχανία τουρισμού και φιλοξενίας είναι στη τρομερή ανάγκη για προσαρμογή του ανθρώπινου δυναμικού σε  αυτήν την τρομερή αύξηση.

Είναι ζωτικής σημασίας ότι πολλοί νέοι βλέπουν τον τουρισμό και τη φιλοξενία ως σοβαρή και ανταποδοτική επιλογή σταδιοδρομίας. Όχι όμως όλοι.

Ο Joelle Hellinckx, Director των ξενοδοχείων Hilton Resourcing για την Ευρώπη, σχολίασε πρόσφατα: "Προγραμματίζουμε να ανοίξουμε 121 νέα ξενοδοχεία στην Ευρώπη μέχρι το 2016 που, από την άποψη του ανθρώπινου δυναμικού, σημαίνει ότι μέχρι το 2011 χρειαζόμαστε 39 πρόσθετους γενικούς διευθυντές και 104 λειτουργικούς διευθυντές. Στο Hilton έχουμε ήδη μια μεγάλη πηγή συγκέντρωσης ταλέντου και έχουμε καθορίσει την πορεία για να φθάσουν στις θέσεις γενικών διευθυντών, αλλά πρέπει να βρούμε τους πρόσθετους ανθρώπους για να συναντήσουμε αυτήν ζήτηση."

H Starwood ανοίγει 50 ξενοδοχεία κάθε έτος κατά τη διάρκεια των επόμενων πέντε ετών. "Προσδιορίσαμε ότι, μέχρι το 2009, θα υπήρχε ένα χάσμα, έτσι προωθήσαμε `Glow global projects'," όπως αναφέρει η Jane Wright, περιφερειακός διευθυντής ανθρώπινου δυναμικού, βορειοδυτική Ευρώπη Starwood. "Ο στόχος είναι να αναγνωριστούν οι άνθρωποι που μπορούν να ακολουθήσουν μια γρήγορη διαδρομή, έτσι ώστε, εντός δύο ετών, θα είναι σε θέση να αναλάβουν διευθυντικούς ρόλους."

Αυτό που οι νέοι δεν γνωρίζουν πιθανώς είναι ότι η Παγκόσμια Βιομηχανία Τουρισμού παρέχει τη μεγαλύτερη επιλογή προοπτικών σταδιοδρομίας στους νέους ενηλίκους που ακολουθούν μια ποιοτική εκπαίδευση σε αυτόν τον τομέα. Καλύπτει μια σειρά επιχειρήσεων που ειδικεύονται στις αερογραμμές, την ακτοπλοΐα, τους αθλητικούς χώρους και τα κέντρα ψυχαγωγίας/διασκέδασης,  ενοικίασης αυτοκινήτων, χαρτοπαικτικές λέσχες, διαχείριση λεσχών, ανάπτυξη ακίνητων περιουσιών,  συμβουλευτικές, εταιρικές διοικούμενες υπηρεσίες, επιχειρήσεις χρηματοδότησης με δεσμούς στις τραπεζικές εργασίες επένδυσης, τη διαχείριση ενεργητικού, τη διαχείριση διασκέψεων και συμβάσεων, το σχέδιο δυνατότητας, τον τομέα εστιάσεως, ύπνο και πρόγευμα, τις διαδικασίες, τα μεγάλα εστιατόρια αλυσίδων, τη γενική διαχείριση εμπορικών σημάτων και τη διαχείριση προνομίου, τη λογιστική, τα νομικά, το ανθρώπινο δυναμικό και τις σπουδές διοίκησης επιχειρήσεων, την τεχνολογία πληροφοριών, τα ταξιδιωτικά γραφεία, και πολύ περισσότερα.

Οι επιχειρήσεις τουρισμού αντιμετωπίζουν έναν άγριο ανταγωνισμό. Για να είναι επιτυχείς πρέπει να μισθώσουν  πτυχιούχους πανεπιστημίων από την τριτοβάθμια εκπαίδευση στη διαχείριση φιλοξενίας και τουρισμού που να έχουν το ταλέντο και το πάθος για την τουριστική βιομηχανία. Η ανάγκη για πτυχιούχους με μια καλή στερεά τριτοβάθμια εκπαίδευση για να διευκολυνθεί και να διαχειριστούν οι αλλαγές, και οι στρατηγικές και λειτουργικές προοπτικές είναι αναγκαία. Οι πρωτοπόρες επιχειρήσεις το γνωρίζουν και επιλέγουν πτυχιούχους με υψηλούς τίτλους ακαδημαϊκών σπουδών στη διαχείριση φιλοξενίας και τουρισμού.

Το Alpine Center, η πρώτη σχολή ξενοδοχειακής και τουριστικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, προσφέρει ποιοτικά και πρωτοποριακά προγράμματα σπουδών στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας. Επιλέξτε τα παρακάτω links για να δείτε περισσότερες πληροφορίες για τα Προγράμματα Σπουδών και να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας.

  • Masters Degree in International Hospitality &Tourism Leadership

π.χ. Οικονομικά ή Πληροφορική