Πληροφορίες Σπουδών  /  

Τελευταία Νέα Εκπαίδευσης

20.000 επισκέπτες και 250 εκθέτες στην 11η Διεθνή Έκθεση για την Eκπαίδευση

Eκπαίδευση 2009

Περισσότεροι από 20.000 επισκέπτες όλων των ηλικιών πέρασαν τις πύλες της 11ης Διεθνούς ‘Εκθεσης για την Εκπαίδευση, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 6, 7 και 8 Μαρτίου 2009 στο Helexpo Palace στο Μαρούσι με τιμώμενη χώρα την Κύπρο.

Η έκθεση, η οποία τελεί κάθε χρόνο υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και του Δήμου Αθηναίων, έδωσε σε μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές, απόφοιτους, εργαζόμενους, γονείς, εκπαιδευτικούς και σύμβουλους επαγγελματικού προσανατολισμού, την ευκαιρία να ενημερωθούν, άμεσα και αποτελεσματικά, από τους εκπροσώπους των 250 εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και οργανισμών που συμμετείχαν, σχετικά με προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς και σεμινάρια, ξένες γλώσσες, και πολλά άλλα.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009 από τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Γκοτσοπούλου, τον Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου κ. Αντώνη Πασχαλίδη, το Γενικό Γραμματέα Νέας Γενιάς κ. Ελευθέριο Μπούλια και την Πρόεδρο των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Αθηναίων κα Ηρα Βαλσαμάκη.  Μεταξύ των επίσημων προσκεκλημένων που παρευρέθησαν στα εγκαίνια ο Γενικός Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Κουσκούκης, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, Ο Γερμανός Πρέσβης Δρ Wolfgang Schultheiss και ο Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Luo Linquan.

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στις παράλληλες εκδηλώσεις για την αγορά εργασίας και την καριέρα, που έλαβαν χώρα στο πλαίσιο της έκθεσης. Με πλούσια θεματολογία, καταξιωμένους ομιλητές και τη συμμετοχή σημαντικών εταιρειών, το Σταδιοδρόμιο-Job Festival παρείχε πολύτιμη ενημέρωση και χρήσιμες συμβουλές σχετικά με τα επαγγέλματα του μέλλοντος, τη νεανική επιχειρηματικότητα, τους επαγγελματικούς τίτλους σπουδών, το σχεδιασμό καριέρας, την αναζήτηση εργασίας, τις σπουδές ΜΒΑ και πολλά άλλα.  Ιδιαίτερο ήταν το ενδιαφέρον των επισκεπτών για το δωρεάν τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού που είχαν την ευκαιρία να κάνουν κατά τη διάρκεια της έκθεσης, προσφορά της διοργανώτριας εταιρείας και της Orientum-Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας.

Εκτός από πολύτιμες πληροφορίες για τις σπουδές και τη σταδιοδρομία τους, οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε ένα διασκεδαστικό on-line παιχνίδι γνώσεων με πάνω από 220 δώρα για τους νικητές. Η κλήρωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το απόγευμα ανέδειξε έναν τυχερό που έφυγε από την έκθεση με ένα ολοκαίνουριο αυτοκίνητο αλλά και πολλούς ακόμη κερδισμένους που έλαβαν υποτροφίες συνολικής αξίας άνω των 160.000 ευρώ, ταξίδια, βιβλία κ.α.

Oι εκπροσωπούμενες χώρες:
Εκτός από την Κύπρο που ήταν τιμώμενη χώρα της φετινής διοργάνωσης, στην έκθεση συμμετείχαν εκπαιδευτικά ιδρύματα και Mορφωτικά Iνστιτούτα από την Eλλάδα, τη Βουλγαρία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελβετία, τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, την Ισπανία, την Iταλία, την Κίνα, τη Μεγάλη Βρετανία, την Ολλανδία, την Ουγγαρία, και τη Σλοβακία.

π.χ. Οικονομικά ή Πληροφορική