Πληροφορίες Σπουδών  /  

Τελευταία Νέα Εκπαίδευσης

Στεγαστικές λύσεις σε νέους φοιτητές

Οι συστάσεις της ΠΟΜΙΔΑ ενόψει της νέας περιόδου των φοιτητικών μισθώσεων.

Η σημαντικότατη προσφορά κατοικιών για μίσθωση σε όλες σχεδόν τις πόλεις της χώρας, σε συνδυασμό με την σταθεροποίηση του αριθμού των εισακτέων φοιτητών και σπουδαστών, εξασφαλίζει τη στέγαση όλων με απόλυτα λογικές τιμές, αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της ΠΟΜΙΔΑ (Παν. Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων), με αφορμή την επικείμενη έναρξη της νέας περιόδου φοιτητικών μισθώσεων.

Οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες και ενοικιαστές, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΜΙΔΑ, μπορούν να απευθύνονται ηλεκτρονικά στις εξής διευθύνσεις:

 • Αθήνα: Δωρεάν προσφορά - ζήτηση φοιτητικής στέγης στην περιοχή Αθήνας, Πειραιά και περιχώρων, μέσα από την εξειδικευμένη ιστοσελίδα www.rento.gr. Η ιστοσελίδα λειτουργεί και ως δωρεάν προσφερόμενη υπηρεσία του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Πειραιά προς τους φοιτητές τους και της ΠΟΜΙΔΑ προς τα μέλη της, με σημαντική επιτυχία.
 • Θεσσαλονίκη: Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο: Τηλ. 2310-995132 & 42, φαξ 2310 995112, ιστοσελίδα προσφοράς και ζήτησης φοιτητικής στέγης στη Θεσσαλονίκη.
 • Ιωάννινα: Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, τηλ. 26510-97106, φαξ 26510-97024, ιστοσελίδα προσφοράς-ζήτησης φοιτητικής στέγης στα Ιωάννινα.
 • Λοιπή Χώρα: Δείτε τις ηλεκτρονικές σελίδες όλων των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας στην ιστοσελίδα www.idioktisia.gr.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΟΜΙΔΑ, τα υπόλοιπα μέσα για εκμίσθωση ή μίσθωση φοιτητικής κατοικίας είναι σήμερα οι αγγελίες στους πίνακες ανακοινώσεων των ΑΕΙ και ΤΕΙ, αλλά και σε άλλους χώρους έξω από τις σχολές, που αναρτούν οι ιδιοκτήτες προσφερόμενων κατοικιών, τα ενοικιαστήρια έξω από τις κατοικίες και σε διάφορα κοντινά τοπικά δημόσια μέρη, οι μικρές αγγελίες στον ημερήσιο, τον περιοδικό και τον ειδικό τύπο αγγελιών και το διαδίκτυο. Επίσης οι τοπικές ενώσεις ιδιοκτητών ακινήτων σε πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα, το Ηράκλειο, τα Ιωάννινα, η Τρίπολη, η Καστοριά κλπ. (βλ. τον κατάλογο σωματείων ΠΟΜΙΔΑ στην ιστοσελίδα μας www.idioktisia.gr), και τα γραφεία των επίσημων μεσιτών (Σύλλογος Μεσιτών Αθηνών, Χαρ. Τρικούπη 24, τηλ. 210-3621930, ειδική ιστοσελίδα www.e-akinita.gr, Σύλλογος Μεσιτών Θεσσαλονίκης, Συγγρού 26, τηλ. 2310-525423, www.rea.org.gr, Ομοσπονδία Μεσιτών Ελλάδος, ευρετήριο διευθύνσεων οργανώσεων μεσιτών στις πόλεις της χώρας όπου λειτουργούν σωματεία-μέλη της: www.omase.gr.)

Η ΠΟΜΙΔΑ στην ανακοίνωση δίνει τις ακόλουθες συμβουλές στους νέους φοιτητές και στους γονείς τους:

 • Μην πανικοβάλλεστε, σπίτια υπάρχουν για όλους. Δεν χρειάζεται να μισθώσετε κατοικία από την πρώτη στιγμή, ούτε τα μαθήματα αρχίζουν την επομένη των αποτελεσμάτων.
 • Μην ψάχνετε για σπίτι έξω από την πύλη του Πανεπιστημίου. Λίγους δρόμους ή λίγες στάσεις πιο κάτω, υπάρχουν πολλά σπίτια που σας περιμένουν, ανακαλύψτε τα.
 • Οργανώστε την αναζήτησή σας και μην σπεύσετε να καταλήξετε στο πρώτο που θα δείτε. Αν σας ζητήσουν μίσθωμα που υπερβαίνει τα οικονομικά σας, μη το δεχτείτε, γιατί θα βρείτε σίγουρα αυτό που ζητάτε λίγο παραπέρα!
 • Οργανώστε τη συγκατοίκησή σας με άλλους γνωστούς σας φοιτητές, σε δυάρια, τριάρια και γενικά μεγάλα διαμερίσματα, τα οποία σήμερα ενοικιάζονται πολύ φτηνότερα από τα μικρότερα.
 • Ελέγξτε προσεκτικά και χωρίς βιασύνη το σπίτι που βρήκατε καθώς και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτό. Αν είναι βράδυ ζητείστε να το δείτε και με το φως της ημέρας.
 • Συμπληρώστε και υπογράψτε έγγραφο μισθωτήριο, τόσο σεις όσο και ο ενδιαφερόμενος γονέας σας, αλλά προσοχή, μην καταβάλετε ποτέ μισθώματα ή προκαταβολές αν δεν βεβαιωθείτε ότι αυτός που σας τα ζητά είναι πράγματι ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που νοικιάζετε.
 • Μακριά από τα δήθεν «γραφεία πληροφοριών», τα οποία υπόσχονται ότι αν τους προκαταβάλλετε κάποιο ποσό, θα σας βρουν αμέσως σπίτι όπως το θέλετε. Τις περισσότερες φορές οι «πληροφορίες» τους είναι παρωχημένες και χωρίς καμιά αξία. Γενικά μη προκαταβάλετε σε κανένα οποιοδήποτε ποσό ως αμοιβή, πριν υπογράψετε μισθωτήριο και παραλάβετε το σπίτι.

Πηγή: www.kathimerini.gr

π.χ. Οικονομικά ή Πληροφορική