Πληροφορίες Σπουδών  /  

Τελευταία Νέα Εκπαίδευσης

University of Indianapolis, Athens Campus: Τελετή Αποφοίτησης 2009

University of Indianapolis, Athens Campus: Τελετή Αποφοίτησης 2009

Ένα πολυεθνικό παζλ φοιτητών από 15 χώρες 
 

Απόφοιτοι από 15 χώρες παρέλαβαν τα πτυχία τους κατά την Τελετή Αποφοίτησης 2009 του Athens Campus του University of Indianapolis (UIndy Athens), παρουσία διακεκριμένων καλεσμένων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι  απόφοιτοι του UIndy Athens συνέθεσαν ένα πολυεθνικό πάζλ, εκφράζοντας με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο το νευραλγικό ρόλο του Πανεπιστημίου ως διεθνούς πολυπολιτισμικού εκπαιδευτικού ιδρύματος, στο οποίο σπουδάζουν φοιτητές από διάφορες χώρες του κόσμου, όπως η Κύπρος, η Αλβανία, η Ρωσία, η Ουκρανία, το Καζακστάν,  η Ισπανία, η Κίνα, η Γερμανία, ο Καναδάς, οι ΗΠΑ, η Κένυα, η Γκάνα, το Ισραήλ, η Αγγλία  και φυσικά η Ελλάδα.

Tην Τελετή Αποφοίτησης τίμησαν  με την παρουσία τους οι Πρέσβεις των Ηνωμένων Πολιτειών Daniel Speckhard, ο οποίος απεύθυνε λόγο στους αποφοίτους, Αλβανίας Vili Minarolli, Ισραήλ Ali Yahya, Ιαπωνίας Takanori Kitamura, Νότιας Αφρικής Mandisa Dona Marasha, Δανίας Tom Norring, Κούβας Hermes Herrera Hernandez και Ουρουγουάης Hose Louis Pombo.

«Η τελετή αποφοίτησης είναι για τους αποφοίτους η  γιορτή, που σηματοδοτεί το μέλλον που  ονειρεύονται και το οποίο το University of Indianapolis έχει στηρίξει και συνεχίζει να στηρίζει», επεσήμανε ο Chancellor του UIndy Athens και Αντιπρόεδρος του University of Indianapolis USA, κ. Βασίλης Μποτόπουλος. «Ένα μέλλον, που θεμελιώνεται σε αξίες και ιδανικά, τα οποία το Πανεπιστήμιό μας εκφράζει: Τον σεβασμό στην παράδοση, την πίστη στις μοναδικές ανθρώπινες δυνατότητες και τον ενθουσιασμό για ένα δημιουργικό και ευτυχισμένο μέλλον, το οποίο θα στηρίζεται στην αναλυτική και κριτική σκέψη και στην πρόσκληση της αμφισβήτησης και της εξέλιξης». 

«Στη νέα αυτή φάση της ζωής σας, να έχετε την τόλμη και την αυτοπεποίθηση να πιστεύετε στα όνειρά σας. Μη χαμηλώνετε το βλέμμα μπροστά στον αρνητισμό και την απαισιοδοξία. Μην παραιτηθείτε  όταν σας χτυπήσουν οι πρώτες αντιξοότητες», είπε απευθυνόμενος στους αποφοίτους ο Πρέσβης των ΗΠΑ κ. Daniel Speckhard.  

«O Πρόεδρος των ΗΠΑ  Barak Obama, είναι ζωντανό παράδειγμα επιτυχίας κόντρα στην αντιξοότητα, και το μυστικό αυτού και της συζύγου του, είναι η θετική τους στάση, «το θράσος στην ελπίδα» - όπως περιγράφει στο βιβλίο του ο Πρόεδρος -  και η σκληρή δουλειά», επεσήμανε ο Αμερικανός Πρέσβης, προσθέτοντας στη λίστα των τολμηρών της ελπίδας: τον Walt Disney, που είχε αντιμετωπίσει αλλεπάλληλες οικονομικές καταστροφές, την Oprah Winfrey, την πρώτη αφροαμερικανή γυναίκα εκατομμυριούχο, που είχε αναφέρει ότι “δεν έχει σημασία ποιος είσαι και από πού έρχεσαι. Η ικανότητα να θριαμβέψεις ξεκινάει πάντα από σένα”. «Ο Αριστοτέλης Ωνάσης από τη Σμύρνη, ήρθε στην Ελλάδα και μετανάστευσε στην Αργεντινή. Έζησε στις πιο φτωχές συνοικίες του Buenos Aires και τελικά κατάφερε να γίνει ένας από τους κορυφαίους μεγιστάνες της παγκόσμιας ναυτιλίας, και να αφήσει ζωντανή κληρονομιά» τόνισε ο κ. Speckhard, προτρέποντας όσους σπουδάζουν θετικές επιστήμες, «να αναλογιστούν το έργο και  τη ζωή του Stephen Hawking, ο οποίος αν και καθηλωμένος στην αναπηρική καρέκλα, έχοντας χάσει όλες τις κινητικές του ικανότητες από την αρρώστια του Lou Gehrig, δεν έχει σταματήσει να εξηγεί τη φυσική του σύμπαντος σε μια ολόκληρη γενιά».

Ο κ. Πάνος Λιάτσος, Πρόεδρος του τμήματος των Αθηνών της ΑΧΕΠΑ, αναφέρθηκε στη συνεργασία της Ελληνο-Αμερικανικής οργάνωσης με το University of Indianapolis Athens, στην προσφορά υποτροφιών προς τους εξέχοντες μαθητές του Πανεπιστημίου, καθώς και στην επιτυχία του  προγράμματος «Journey to Greece», το οποίο δίνει την ευκαιρία σε φοιτητές και φοιτήτριες από τις ΗΠΑ να ταξιδέψουν στην Ελλάδα και να γνωρίσουν από κοντά τη χώρα μας.

Η Dr. Deborah Balogh, Πρύτανης του University of Indianapolis, USA εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά της διοίκησης του Πανεπιστημίου για τις ευκαιρίες που δημιουργεί η ταύτιση οραμάτων και στόχων μεταξύ του UIndy Athens και της ΑΧΕΠΑ. Aπευθυνόμενη στους αποφοίτους, υπογράμμισε: «Το πτυχίο σας αποτελεί μέσο κατάκτησης ευκαιριών. Στις μελλοντικές σας κατακτήσεις να θυμάστε ότι αποτελείτε πρότυπο εκείνων που ακολουθούν τα βήματά σας. Στοχεύετε στην τελειότητα σε ότι κάνετε».

«Η γνώση είναι πηγή ευχαρίστησης, αλλά και το δώρο μας στην επόμενη γενιά», είπε η σκηνοθέτης, ηθοποιός, παραγωγός παιδικών μιούζικαλ και  πρώτη αριστεύσας απόφοιτος του UIndy Athens για το 2009 κ. Μαριάννα Τόλη και τόνισε: «Δεν πρέπει να συνταξιοδοτούμε τη διανοητικότητά μας και να καταδικάζουμε το μυαλό μας σε ακινησία, γιατί όταν πηγαίνεις σχολείο στα ώριμα χρόνια της ζωής σου, είναι πράξη πολύτιμη, είναι αναγέννηση».

«Ζήστε τη ζωή που ονειρεύεστε εσείς και όχι οι άλλοι. Η επιλογή είναι δική σας», δήλωσε στους αποφοίτους ο Πρόεδρος των Αποφοίτων του UIndy Athens, Βοηθός Γενικός Διευθυντής της EFG Eurobank Ergasias S.A., κ. Ιάκωβος Γιαννακλής, παροτρύνοντάς τους να μη περνούν το χρόνο τους χωρίς να μαθαίνουν  και να δημιουργούν κάτι καινούργιο. «Αν βρείτε συνεργάτες τακτοποιημένους, μην αντιγράψετε τη συμπεριφορά τους. Να είστε διαφορετικοί, καινοτόμοι, δημιουργικοί και ανοιχτοί σε νέες ιδέες και αντιλήψεις. Μη συμβιβάζεστε με τίποτα άλλο παρά να είστε οι καλύτεροι. Αν σ’ αυτά προσθέσουμε και τη σκληρή δουλειά, τότε έχετε στα χέρια σας το διαβατήριο της επιτυχίας».

Όπως κάθε χρόνο, η ορχήστρα του Athens Campus του University of Indianapolis, υπό τη διεύθυνση του Δρ. Αλέξανδρου Χαλάψη, υπεύθυνου του Τμήματος Μουσικής συνόδευσε την τελετή με κλασικό και μοντέρνο ρεπερτόριο.

Την τελετή αποφοίτησης παρακολούθησαν, εκτός των προαναφερομένων, ο πρώην Υπουργός της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Πάτροκλος Σταύρου, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και ΜΚΟ, της Ελληνο-Αμερικανικής οργάνωσης ΑΧΕΠΑ, επιχειρηματίες, καλλιτέχνες, φίλοι του Πανεπιστημίου, φοιτητές, γονείς, καθώς και καθηγητές του UINDY από τις ΗΠΑ και την Ελλάδα.

University of Indianapolis, Athens Campus: Τελετή Αποφοίτησης 2009

Το Athens Campus τoυ University of Indianapolis, είναι το μόνο μη κερδοσκοπικό αμερικανικό Πανεπιστήμιο που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, το οποίο είναι πλήρως ενταγμένο υπό την ιδιοκτησία κι επιμέλεια ενός μητρικού ιδρύματος, του University of Indianapolis στην Ιντιάνα των ΗΠΑ.

Το University of Indianapolis, είναι αξιολογημένο/ πιστοποιημένο από το Higher Learning Commission του North Central Association of Schools and Colleges (NCASC). Το Athens Campus του University of Indianapolis, προσφέρει 42 προπτυχιακά και 11 μεταπτυχιακά προγράμματα σε καίριους εκπαιδευτικούς τομείς, όπως: διοίκηση επιχειρήσεων, λογιστική, οικονομία και χρηματοοικονομική, διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού, πληροφορική, κοινωνιολογία, κλινική ψυχολογία, φιλοσοφία, πολιτικές επιστήμες, διεθνείς σχέσεις, αγγλική φιλολογία, επικοινωνία και ΜΜΕ, δημόσιες σχέσεις, μάρκετινγκ, μουσική, nursing administration κ.ά.

Για περισσότερες πληροφορίες για  τα προγράμματα σπουδών του πανεπιστημίου επικοινωνήστε στα τηλέφωνα: 210 323 9740 – 210 323 9785, ή  επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.uindy.gr

π.χ. Οικονομικά ή Πληροφορική